Neamţ: Confruntări cu bile de vopsea în pădurile din Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Confruntări cu bile de vopsea în pădurile din Piatra Neamţ
Neamţ: Confruntări cu bile de vopsea în pădurile din Piatra Neamţ

Paintball-ul este unul dintre mijloacele de relaxare cel mai răspândite printre tinerii pietreni

În locul unei confruntări virtuale pe calculator, „soldaţii“ aleg să se războiască în aer liber, cu bile colorate. 

Una din distracţiile de final de săptămână ale tinerilor pietreni este să practice paintball în pădurile din jurul oraşului.
Echipele compuse din câte cinci jucători, echipaţi cu măşti de protecţie, combinezoane şi apărători se luptă pentru a-şi îndeplini misiunile: capturarea steagului sau eliminarea adversarilor prin „împuşcarea“ cu bilele colorate.


Sunt bile cu vopsea biodegradabilă, care nu poluează mediul. Multora le e teamă că impactul e dureros, însă nu simţi mai mult de o pişcătură“, povesteşte Emilian N., unul dintre pietrenii care a prins recent gustul jocului.

Reguli stricte pentru evitarea accidentărilor


Ca să fie feriţi de accidente, jucătorii trebuie să respecte trei reguli elementare: casca de protecţie nu se dă jos de pe cap în timpul jocului, nu se trage în adversar la o distanţă mai mică de 7 metri, iar după ce este eliminat din rundă, jucătorul trebuie să asigure arma şi să se retragă în zona neutră. Ca să fie mereu antrenant, jucătorii dedicaţi se întâlnesc înainte de partidă şi aleg „un câmp de luptă“ diferit faţă de cel precedent.


În Piatra Neamţ jocul de paintball în formă organizată pe echipe a apărut relativ recent. În urmă cu trei ani, câţiva tineri care aveau costume şi pistoale cu bile colorate le împrumutau prietenilor mai mult pentru distracţii individuale.


La graniţa dintre
sport şi distracţie


În 2007, Theodor Boţu, unul din cei mai cunoscuţi organizatori ai partidelor de paintball din Piatra Neamţ, şi-a cumpărat din America mai multe seturi complete de echipament şi de atunci joacă aproape în fiecare weekend împreună cu alţi tineri pasionaţi.


Paintball-ul e la graniţa dintre sport şi distracţie. «Speedball», o ramură pentru care se organizează competiţii oficiale, este considerat deja un sport. Partidele au loc pe o suprafaţă artificială, cu obstacole gonflabile, spre deosebire de «woodball», unde terenul de joc e în pădure“, explică Theodor, „Mosh“, cum e cunoscut printre partenerii de întreceri cu bile colorate.


Relaxare, adrenalină
şi fair-play


Practicanţii acestui joc îl consideră un mijloc de evadare din cotidian. „Pentru mine a devenit şi pasiune. În plus, e şi o activitate fizică în aer liber, pe care nu ai posibilitatea să o faci în timpul săptămânii la birou sau acolo unde ai locul de muncă“, spune Ciprian Iorgu, unul din practicanţii de paintball. „Interacţiunea cu partenerii, strategiile din timpul misiunilor, spiritul de echipă şi fair-play-ul sunt alte câştiguri“, încheie Theodor Boţu.

„Teatrele de luptă“ ale jucătorilor de paintball:
Valea Viei;
Bâtca Doamnei;
Dealul Cârlomanu;
Văleni;
Bodeşti.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite