Conducătorii auto stau la cozi uriaşe ca să intre în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fenomenul e vizibil în fiecare dimineaţă, când se înaintează greu din cauza lucrărilor de pe strada Cetatea Neamţului. Mulţi şoferi pleacă de acasă cu o oră mai devreme. În fiecare zi, două din cele patru intrări în Piatra Neamţ sunt supraaglomerate de autoturisme.

Străzile Cetatea Neamţului şi 1 Decembrie 1918 sunt cele mai greu de parcurs de cei care vor să intre în municipiu venind dinspre Târgu Neamţ. Zona este afectată de lucrările la proiectul de modernizare a intrastructurii rutiere care este prevăzut să se încheie abia la finele acestui an.

„Dacă prinzi cele două stopuri care sunt pe tronsoanele de drum unde se lucrează, ai toate şansele să întârzii la serviciu“, ne-a declarat Mihai Mătăsaru, inginer.

„Cerem înţelegere din partea şoferilor“

Afectaţi de restricţiile de circulaţie sunt locuitorii comunelor Gârcina, Dobreni, Negreşti sau Bodeşti care vin în fiecare zi cu maşina în oraş la locul de muncă şi trebuie să se roage să prindă undă verde pe sectoarele de drum în lucru.

„Ca să ajung la timp prefer să plec mai devreme de acasă cu o oră“, spune Ion Dumitraşcu din Bodeşti. „Noi cerem înţelegere din partea şoferilor pentru că această lucrare va veni în sprijinul lor. Această intrare în oraş va fi supralărgită prin proiectul în valoare de 27,6 milioane de lei cofinanţat de Uniunea Europeană“, a precizat Nicoleta Husaru, purtătorul de cuvânt al primăriei Piatra Neamţ.

O altă „poartă“ de intrare în oraş greu de traversat, mai ales în timpul săptămânii, este strada Mihai Viteazu, cunoscută drept Calea Romanului. Dacă în cazul intrării dinspre Târgu Neamţ situaţia este temporară, această zonă nu pare să aibă vreo soluţie pentru a fi descongestionată.

Liber dinspre Bacău

Mai mult decât atât, situaţia se poate agrava în anii următori ţinând cont de extinderile imobiliare şi că pe acest tronson este prevăzută a fi dată în funcţiune Sala Polivalentă. „Sunt zile în care fac un sfert de oră de la Girov până la intarea în oraş, şi cam tot atât ca să ajung la locul de muncă din cartierul Precista“, a precizat Marius Ababei.

Singura cale de acces care nu pune probleme conducătorilor auto este drumul dinspre Bacău. Lăţimea suficientă a străzii preia afluxul de maşini fără ca vreodată să apară ambuteiaje sau traficul să fie îngreunat.

Uras Ceyhan, economist: Pe străzile din cartierul Dăr-măneşti se simte zilnic toată aglomeraţia de la intrările din oraş.

Dumitru Sluşer, pensionar : Doar la intrarea în oraş dinspre Bacău nu e traficul aglomerat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite