Neamţ: Concluzii după târgul de maşini: „Privitul e gratis, de cumpărat e mai greu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii maşinilor second-hand expuse la târgul auto deschis recent la Piatra Neamţ se plâng că nu au clienţi

Vizitatorii târgului de maşini rulate se îndepărtează, de cele mai multe ori, atunci când află cât ar trebui să plătească.

 Pietrenii interesaţi de o maşină la mâna a doua au avut ieri de ales între cele aproximativ 80 de „exponate“ aduse de proprietari la târgul auto organizat lângă puntea de la ştrand.

Toate autoturismele, majoritatea rulate pe străzi ale unor ţări europene, au avut preţuri negociabile. „În ziua de azi, puţini îşi mai permit o maşină nouă. Cea mai accesibilă ofertă se găseşte aici“, a spus Mihai Dohotaru, un tânăr care analiza ieri cu interes un Seat Leon, una dintre maşinile cele mai admirate de către vizitatorii târgului. Preţul, însă, îi îndepărta repede pe spectatori.

Discount-ul, în măsură să atragă cumpărători

„Stăpânii“ autoturismelor s-au plâns, de altfel, că le e foarte greu să le vândă. „Privitul e gratis, de cumpărat e mai greu, că nu prea sunt bani. Am lăsat şi din preţ şi am avut doi clienţi care s-au arătat interesaţi“, îşi punea speranţe Marius Antoniu, venit cu un Volkswagen Golf  tocmai de la Bacău.

Târgul este organizat de acum două săptămâni în spaţiul expoziţional al Camerei de Comerţ şi Industrie. Comerţul cu maşini second-hand va avea loc la ştrand, de luni până sâmbătă, până în luna iunie, atunci când spaţiul va fi destinat manifestărilor expoziţionale ale Târgului de Vară.

Efecte pozitive: taxe la buget şi trafic mai lejer

„Pe lângă faptul că ordonează comerţul cu maşini rulate, se realizează şi o fiscalizare. Percepem taxe la o treime faţă de târgurile din Bacău sau din Suceava şi se realizează şi venituri – e drept, nu foarte mari – la bugetul local“, a precizat Mihai Apopii, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ.

Târgul poate avea un efect pozitiv şi pentru traficul din oraş. „Pentru Piatra Neamţ acest eveniment are şi rolul de a descongestiona străzile de maşinile parcate spre a fi vândute, cu afişele pe ele“, a mai spus şeful Camerei de Comerţ şi Industrie.

Oferte de târg

- Mercedes C Klasse (1995) - 2.000 de euro;
- Renault Laguna Business (1994) - 2.990 de euro;
- Cielo (2004) - 3.000 de euro;
- VW Polo (2001) - 4.000 de euro;
- VW Golf IV (2002) - 4.990 de euro;
- Peugeot 407 SW (2005) - 9.400 de euro;
- BMW 525 Diesel (2005) - 14.900 de euro.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite