Neamţ: Comerţul viitorului, doar la supermarket (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Comerţul viitorului, doar la supermarket (CAMPANIE)
Neamţ: Comerţul viitorului, doar la supermarket (CAMPANIE)

Puţini locuitori mai cred în existenţa, peste două decenii, a magazinelor de la parterul blocului sau a bazarului.  

Citeşte şi:

Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate Piatra Neamţ peste 20 de ani (CAMPANIE)

Pietrenii vor ca edilii municipiului în care trăiesc să le asigure condiţii de oraş turistic la standarde europene, inclusiv la capitolul comerţ cu amănuntul. Oamenii cred că nu-şi mai au loc magazinele de la parterul blocului sau tarabele din bazar. În schimb, pun mare preţ pe importanţa centrelor comerciale, de unde să-şi poată face toate cumpărăturile.
„Suntem tot timpul pe grabă. Dacă acum nu avem încă un magazin de unde să ne facem piaţa, să ne îmbrăcăm din cap până-n picioare şi să ne mai mobilăm şi casa, cred că-n 20 de ani este necesar să se deschidă astfel de centre comerciale“, este de părere economistul Florin Beca.


Pieţe şi supermarketuri în fiecare cartier


Singurul loc viabil pentru o modernizare radicală în următorii 20 de ani este Piaţa Centrală. Pietrenii cred însă că vor mai apărea fie pieţe asemănătoare în fiecare cartier, fie supermarketuri, ori aprozare moderne. „Nu este normal să mai cumpărăm alimente direct de pe tarabă, din frig şi ploaie. Eu sper să fie totul mult mai igienic şi în condiţii civilizate“, a spus pensionara Viorica Petcu. Tinerii clienţi arată interes  pentru centre comerciale cu profil vestimentar. „Nu-mi permit încă să-mi fac cumpărăturile în străinătate. De aceea, mi-aş dori să avem şi noi un mall adevărat. M-am săturat să caut aici haine şi încălţăminte, aşa că mă duc în Bacău sau în Iaşi“, spune eleva Ioana Mihăilă.


Comerţ online şi turism, combinaţie de succes


Turismul poate fi cheia succesului, cred alţi pietreni. Dacă în acest moment de-abia se nasc ideile de afaceri, oamenii speră ca în două decenii suvenirurile să le aducă bani frumoşi. Nu sunt puţini cei care iau în calcul ideea comerţului online. De la rezervarea locurilor de cazare, la mobilarea întregii case printr-un simplu click de mouse, toate par să surâdă celor care se gândesc la comerţul de peste 20 de ani. „De-abia acum încep să înveţe cei din Capitală şi din oraşele mari, dar eu cred că, dacă vrem cu adevărat să câştigăm şi timp şi bani, vom apela din ce în ce mai mult la comerţul online“, a declarat chelnerul Ovidiu Baluş.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite