Neamt: Comercianţii din Piaţa 1 Mai: „Trăim ca-n lagăr“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Comercianţii din Piaţa 1 Mai: „Trăim ca-n lagăr“
Neamt: Comercianţii din Piaţa 1 Mai: „Trăim ca-n lagăr“

Împinşi de sărăcie, producătorii au venit din toate colţurile ţării să-şi vândă marfa în Piatra Neamţ, însă prea puţini îşi permit luxul de a-şi plăti o gazdă.

Pe temperaturi de 30 de grade Celsius, producătorii care-şi vând marfa în piaţa en-gros de la 1 Mai se ascund de soare în spatele tarabelor şi se răcoresc fie cu vreo bere rece de la barurile din jur, fie cu apa de la singura cişmea din zonă.
Dacă pentru a-şi potoli setea au găsit o soluţie, necesităţile fiziologice şi duşul zilnic rămân o problemă. „Am venit acum patru zile de la Râmnicu Sărat. Şi eu, şi copiii dormim aici, în spatele tarabei şi ne spălăm la o gazdă, unde dăm 10 lei pe zi pentru duş şi pentru a merge la baie. Nu mai putem, dar nu avem ce să facem”, se plânge Ileana Fatachi.

Cei care nu-şi permit luxul unei gazde se mulţumesc cu un „duş” rapid la cişmea şi cu grupurile sanitare din incinta barurilor. „Plătim o taxă de 30 de lei pe zi şi nu avem nici măcar o toaletă cum trebuie. Pe căldurile astea nu îndrăzneşte nimeni să intre acolo şi mergem şi noi pe la baruri sau pe unde apucăm”, a declarat Stelică Marin, venit de la Adjud pentru a-şi comercializa produsele.

Nici clienţii nu sunt foarte încântaţi de praful care se ridică peste produsele expuse pe tarabe sau direct pe jos, însă şi mai mult îi compătimesc pe cei care trebuie să trăiască zi de zi în aceste condiţii.

Edilii fac promisiuni
Reprezentanţii Primăriei promit că vor încerca să găsească soluţii măcar la problemele legate de igiena vânzătorilor cât mai curând.

„Dorim ca-n cel mai scurt timp să rezolvăm, împreună cu cei de la Salubritas, problemele urgente ale comercianţilor. Trebuie să rezolvăm problema toaletelor publice şi să încercăm să le asigurăm condiţiile necesare”, a declarat Nicoleta Husaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite