NEAMŢ: Protest la deschiderea anului şcolar de la Colegiul Tehnic. Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Protest la deschiderea anului şcolar de la Colegiul Tehnic. Revista presei
NEAMŢ: Protest la deschiderea anului şcolar de la Colegiul Tehnic. Revista presei

Cele mai importante subiecte din ziarele locale de astăzi, 15 septembrie.

120 de cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“ Piatra Neamţ, cea mai mare unitate şcolară din judeţ, au protestat, luni, 14 septembrie, la şedinţa festivă de deschidere a anului şcolar, atunci când şi-au făcut apariţia prefectul Mihai Archip şi viceprimarul Dragoş Chitic.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Din nou la şcoală şi la proteste

Cu ghiozdanele în spate sau doar cu un rucsac aruncat şmechereşte pe umăr, însoţiţi de părinţi sau cu gaşca de prieteni, cu emoţii, cu flori, cu lacrimi în ochi sau cu bucurie, 85.000 de copii nemţeni au păşit, ieri, din nou pragul şcolilor şi al grădiniţelor. Singurul incident care a umbrit deschiderea anului şcolar a avut loc la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“ din Piatra Neamţ. Toate cadrele didactice, care au participat la festivităţi cu banderola alba la braţ, s-au retras din careu la începutul discursului prefectului.
Sursa: Ziarul de Roman

Cartea i-a „alungat“ de la sat la oraş

Cele mai mari emoţii la începerea noului an şcolar le-au avut prichindeii care, ieri, au pus mâna pe abecedar şi alţi 25 de copii care au terminat clasa a IV-a în mai multe comune din judeţ si astă-vară, în urma solicitării lor şi a unei testări la care au fost supuşi, au fost selectaţi pentru a-şi urma studiile la Piatra Neamţ, într-o clasă a V-a specială, de elită, găzduită de Colegiul de Informatică.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Criză cronicizată de spaţiu la Liceul „Spiru Haret“

O parte dintre părinţii care au copii la recent înfiinţatul Liceu Comercial „Spiru Haret“ sunt nemulţumiţi după ce, ieri, au constatat că în clasele în care învaţă copiii lor şi la al căror aspect modern au contribuit financiar, vor găzdui şi alţi copii. Din lipsă de spaţiu, orele vor fi ţinute în două schimburi, dimineaţa şi după-amiaza.
Sursa: Realitatea media

Turiştii străini ocolesc judeţul Neamţ
 
Numărul turiştilor care ne-au vizitat judeţul în perioada ianuarie-iulie a scăzut, în timp ce numărul locurilor de cazare a crescut comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2008. Datele centralizate de Direcţia Regională de Statistică Neamţ arată că, în perioada de referinţă, capacitatea de cazare turistică în judeţul Neamţ a crescut cu 20,5 la sută mai mare faţă de perioada ianuarie - iulie a anului precedent, în schimb, sosirile turiştilor şi străini în Neamţ, a scăzut cu 4,7 procente.
Sursa: Realitatea media

Ancheta de la Serviciul Înmatriculări Auto şi Permise, departe de final

După ce au ridicat mai multe documente de la sediul Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto Neamţ, procurorii DNA au declanşat o anchetă ce nu este încă finalizată. Câţiva angajaţi ai serviciului sunt cercetaţi de procurori.
Sursa: Ziarul de Roman

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite