Colegiu internaţional la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Informatică sunt atraşi de ideea de a învăţa la un liceu internaţional
Elevii de la Informatică sunt atraşi de ideea de a învăţa la un liceu internaţional

Liceul de Informatică face demersuri pentru o noua titulatură. Transformarea Colegiului de Informatică într-unul internaţional le va permite elevilor să studieze materiile într-o limbă străină şi să încheie mai uşor colaborări cu şcoli din Uniunea Europeană.

Profesorii de la Colegiul de Informatică au făcut anunţul că vor să transforme unitatea de învăţământ într-una de talie mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Matematică şi Informatică, care se desfăşoară în aceste zile la Piatra Neamţ.

„La inaugurarea Festivalului din Piatra Neamţ mi-a venit ideea de a face demersurile necesare pentru schimbarea titulaturii. În 2005 am fost la Olimpiada Internaţională de Limba Română de la Colegiul Internaţional de Informatică din Constanţa şi văzut că dotarea nu diferă cu nimic faţă de cea de la noi“, a declarat Luminiţa Vârlan, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Neamţ.

Ce avantaje oferă noua titulatură

Principalul avantaj pe care Liceul de Informatică l-ar obţine dacă va deveni şcoală internaţională va fi încheierea de parteneriate cu unităţile de învăţământ din Uniunea Europeană. „În primul rând ar fi vorba de brand, dar sper ca obţinerea unui astfel de titlu să presupună mai multe avantaje pentru elevii colegiului nostru. Mi-aş dori să putem organiza examenul de bacalaureat internaţional şi să nu mai fie nevoie de echivalarea studiilor pentru elevii care vor să meargă în străinătate“, a spus Elena Irimia, directorul Colegiului Naţional de Informatică din Piatra Neamţ.

Liceenii, atraşi de idee

Reprezentanţii Liceului de Informatică vor depune actele pentru transformarea colegiului într-unul internaţional, de săptămâna viitoare.

Un alt aspect pozitiv al transformării liceului în unitate de învăţământ internaţională le va da elevilor posibilitatea de a studia principalele materii şcolare într-o limbă străină. Alexandru Ciupercă este acum elev în clasa a VIII-a şi va da admitere la Liceul de Informatică. „M-aş bucura foarte mult dacă aş intra la Informatică. Este un colegiu profesionist şi mi se pare o idee bună dacă s-ar preda materiile şi într-o limbă străină pentru că astfel cei care termină liceul pot intra mai uşor la facultate sau îşi pot găsi de lucru mult mai repede“, a afirmat Alexandru.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite