Piatra Neamț: Codul galben a triplat încasările taximetriștilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurii care nu s-au supărat pe vremea din această săptămână sunt taximetriștii din oraş, care au înregistrat în ultimele două zile încasări record pentru această perioadă.

Ploaia și frigul care au acoperit și județul Neamț în această săptămână au repus pe linia de plutire veniturile multor taximetriști din oraș, care în ultima vreme se plictiseau în stații. De trei ori mai mulți pietreni au apelat la serviciile firmelor de specialitate, iar șoferii „racolau" clienții chiar de pe trotuare.

Dacă într-o zi normală un taximetrist pietrean număra în medie încasări de 60- 80 de lei, în ultimele zile, cei mai mulți s-au bucurat de sume de trei ori mai mari.

Nu pot să spun că mă bucur că avem parte de vremea asta acum, dar dacă pot să fac bani din asta, sunt mulțumit. Am o familie de întreținut și asta e cel mai important. În ultimele trei zile mi-am asigurat taxele pentru luna următoare", a spus Viorel Ciobanu, unul dintre taximetriștii din stația amplasată în fața complexului comercial Unic.

Un alt motiv care a dus la o creștere spectaculoasă a încasărilor este programul haotic al microbuzelor care tranzitează orașul.

Dacă suntem trei persoane care merg în aceeași direcție și stăm în stații fără să vină niciun mijloc de transport, apelăm la un taxi. Plătim cam la fel, pentru că tariful se împarte la trei și ajungem până la scara blocului", a explicat Daniela Pântea, o clientă nouă a taxiurilor.

Odată cu vremea rea au revenit și „contractele" pe care unii taximetriști le-au încheiat cu angajații unor firme sau chiar cu părinții copiilor care trebuie să ajungă la școli. „Am primit din nou solicitări de la un grup de părinți de la Almaș ai căror copii învați în oraș. Cum ei nu pot să îi ducă dimineața la școală și autobuzul merge greu, mă duc eu cu taxiul. Două curse pe zi spre Almaș fac să încep altfel ziua de muncă", adaugă Adrian Fodor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite