Coadă comunistă și nervi pentru bonurile valorice oferite de primărie la Piatra Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni au îngroșat coada la sediul Stării Civile ca să primească tichetele de 50 sau 100 de lei. Ca să fie siguri că vor intra în posesia bonurilor valorice, unii s-au trezit încă de la ora 5 dimineață.

La ora 9.00, atunci când a început distribuirea tichetelor, coada lungă de câțiva metri era deja formată la intrarea în sediul Casei Căsătoriilor.

„Am venit numai să mă uit și deja au tăbărât zece pe mine. O să vin altă dată", spus o femeie care privea de pe margine la îmbulzeală.  

Înștiințați de câteva zile că de pe 14 decembrie începe distribuirea tichetelor valorice, câteva zeci de pietreni s-au așezat la rând de la ora 5 dimineață.

„N-are rost ca cetățenii să vină mai de dimineață. Bonuri valorice sunt suficiente, astfel încât oricine care are dreptul va primi aceste tichete. Cetățenii nu fac două drumuri: vin, completează cererea, iau bonul valoric și lista cu magazinele de unde pot procura produsele alimentare. Se rezolvă în maxim 10 minute pentru fiecare persoană", a spus Ana Șuteu, șefa Serviciului Protecție Socială din cadrul primăriei pietrene.

Pentru sărbătorile de Crăciun, Consiliul Local a aprobat acordarea de ajutoare sociale pietrenilor cu venit net pe membru de familie mai mic sau egal cu 670 de lei, nivelul salariului minim brut pe ţară. În acest an, ajutorul este acordat sub forma de bonuri valorice, nu pachete cu produse alimentare, așa cum se proceda în anii anteriori.

Bonurile valorice vor fi acordate la trei centre de distribuție respectiv la casieria Primăriei ( pentru persoanele domiciliate în zona Centru, cartierele Văleni şi Bâtca Doamnei), la Centrul Social Speranţa (pentru persoanele din Speranţa, Muncii, Ciritei, Vânători şi Gara Veche) și la Casa Căsătoriilor (pentru persoanele domiciliate în cartierele Precista, Sarata, Mărăţei şi Dărmăneşti). Punctele de distribuţie vor funcţiona în perioada 14-22 decembrie, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 9.00-16.00.

Pentru a intra în posesia bonurilor valorice, beneficiarii vor trebui să completeze însă cereri tipizate şi declaraţii pe proprie răspundere,. De asemenea, oamenii trebuie să anexeze documentele justificative privind veniturile lunare (adeverinţă de salariat, cupon de pensie, şomaj, alocaţie) și copii după documentele de identitate ale membrilor familiei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite