Neamţ: Cinematograful 7D, magnet pentru iubitorii de senzaţii tari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Cinematograful 7D, magnet pentru iubitorii de senzaţii tari
Neamţ: Cinematograful 7D, magnet pentru iubitorii de senzaţii tari

Noul cinema deschis sâmbătă în oraş i-a lăsat mască pe tinerii spectatori

Pietrenii au savurat proiec-ţiile care au rulat în acest weekend şi spun că au mai văzut spectacole de acest gen doar în străinătate.

Privaţi de o sală de cinema modernă în oraşul lor, pietrenii se bucură din acest weekend de spectacole de film cu totul speciale, proiectate în tehnică 7D. Acest gen de cinema, funcţional doar în alte trei oraşe din ţară (Braşov, Constanţa şi Bucureşti), oferă posibilitatea de a viziona filme care stimulează toate simţurile.

Cinematograful funcţionează în incinta staţiei de plecare a telegondolei, la etajul întâi, iar imaginea tridimensională percepută cu ajutorul unor ochelari speciali, scaunele care se mişcă pe mai multe planuri şi sunetul High Definition transformă filmele de scurt metraj în experienţe unice.

„Sunt senzaţii foarte puternice, îţi testează toate simţurile. Am mai văzut aşa ceva la Paris, în Disneyland, dar la noi e mult mai frumos, că e o mai mare diversitate de filme“, spune o mămică tânără, care tocmai ieşea din sală cu puştiul încântat de ceea ce a simţit în timpul proiecţiei. „E foarte realist ceea ce se întâmplă în timpul spectacolului. Simţi că te gâdilă din scaun, cum bate vântul, ce mai, e genial“, crede liceanul Dragoş Popa.

Preţul biletului variază în funcţie de categoria în care este inclus filmul şi de durată. La cele din categoria A, care durează între 12 şi 18 minute, preţul unui bilet de intrare este de 20 de lei.

Cele mai solicitate producţii rămân însă filmele din categoria B, care durează 7 minute, la care intrarerea individuală costă 15 lei. La ambele categorii se aplică reduceri în cazul grupurilor de 4, respectiv 12 persoane.

„Am ales ca locaţie staţia telegondolei pentru că e o zonă foarte căutată. Pe aici au trecut într-un an peste un milion de persoane şi credem că odată cu venirea iernii traficul va creşte“, a declarat Andrei Dina, administratorul afacerii.

Reguli speciale în sala de proiecţie

Pietrenii care vor dori să trăiască senzaţii tari la cinematograful 7D trebuie să respecte anumite reguli impuse în sala de proiecţie: spectatorii nu trebuie să se ridice şi să se plimbe în timp ce rulează filmul şi este interzis accesul cu mâncare sau cu băutură.

Nu este permis accesul persoanelor cu afecţiuni cardiace, sau claustrofobe, iar copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 9 ani trebuie să fie însoţiţi de părinţi.

Cosmin Agafiţei, elev: E o experienţă foarte plăcută, cu super efecte speciale.

Alexandra Manole şi Dragoş Popa, liceeni: O să revenim să vedem toate filmele din program.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite