Cinci morţi pe şoselele din Neamţ în mai puţin de o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În localitatea Dumbrăveni, o tânără a fost lovită pe trecerea de pietoni
În localitatea Dumbrăveni, o tânără a fost lovită pe trecerea de pietoni

În această lună, au fost înregistrate în judeţ 43 de accidente rutiere în care şi-au pierdut viaţa cinci oameni.

Cel mai recent caz s-a petrecut marţi, de Sfântul Dumitru, când o femeie de 87 de ani a fost omorâtă în drum spre biserică. Accidentul s-a petrecut dimineaţa, în jurul orei 6.30, în localitatea Grumăzeşti. Şoferul, un consătean în vârstă de 25 de ani, a explicat poliţiştilor că a văzut-o prea târziu.

O altă femeie, în vârstă de 62 de ani, din Săvineşti, a fost ucisă chiar pe trecerea de pietoni, de un şofer de 38 de ani din Podoleni, în dimineaţa zilei de 19 octombrie. Cu şase zile înainte, tot dimineaţa, la ora 8.15, în localitatea Trifeşti, un tânăr de 18 ani a lovit mortal un bărbat, care mergea pe lângă bicicletă şi îşi ducea vaca la păscut. Tânărul a evitat un animal de pe şosea şi a intrat în plin în bărbatul de 68 de ani.

Alte persoane au fost lovite în timp ce traversau regulamentar strada, dar au avut norocul să supravieţuiască. Este cazul elevei accidentate pe trecerea de pietoni din faţa Primăriei Dumbrava Roşie, luni, 25 octombrie, sau al femeii lovite de maşină pe zebra din faţa Gării Roman, pe 18 octombrie.

Cinci morţi pe şosele în mai puţin de o lună

„De la 1 octombrie, în judeţ s-au petrecut 43 de accidente rutiere, în care au murit cinci persoane. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au avut loc mai puţine accidente, 36“, a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ.

Una din cauzele numeroaselor incidente rutiere din judeţ, care au avut drept victime persoane ce traversau strada pe zebre, ar fi trecerea la perioada rece. „De fiecare dată când se trece de la o perioadă caldă la una mai rece, numărul accidentelor rutiere creşte“, a explicat Cătălina Bădeanu.

Reprezentanţii Poliţiei susţin că faţă de 2009, în acest an, în cele mai multe incidente rutiere vina aparţine şoferilor.
„În octombrie 2010, principala cauză a accidentelor a fost imprudenţa în conducere, iar în octombrie 2009, principala cauză a fost prezenţa pietonilor pe carosabil“, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite