NEAMŢ: Soţia chirurgului paralizat: „Muncea foarte mult“ (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul venit cu elicopterul a fost chiar şefa SMURD Iaşi şi pentru Regiunea Nord-Est, Diana Cimpoieşu
Medicul venit cu elicopterul a fost chiar şefa SMURD Iaşi şi pentru Regiunea Nord-Est, Diana Cimpoieşu

Doctorul Stelian Corneliac avea hernie de disc, dar nu în formă gravă

Medicul chirurg Stelian Corneliac, paralizat după ce a căzut din picioare pe final de gardă, nu se ştia cu probleme grave de sănătate şi muncea foarte mult, după cum a declarat soţia acestuia, Antoaneta Corneliac. „Nu a avut probleme de sănătate. Ştiu ca avea hernie de disc, dar nu ceva foarte grav. E adevarat că muncea foarte mult. Şotul a fost dus direct în sala de operaţie şi sper să fie bine“, a declarat Antoaneta Corneliac, soţia chirurgului.

Asistenţa medicală pentru medicul chirurg Stelian Corneliac a fost asigurată, pe timpul transportului cu elicopterul, de chiar medicul coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Iaşi şi pentru Regiunea Nord-Est, Diana Cimpoieşu.  „Am adus pacientul din Piatra Neamţ la Iaşi cu leziuni de coloană în zona cervicală, cu tetrapareză. Urmează să fie dus la Spitalul de Neurochirurgie. Trebuie să avem mare grijă la proceduri. Pentru că măduva i-a fost afectată în zona cervicală, orice compresiune provocată de o procedură ar putea duce la paralizie totală“, a declarat doctorul Diana Cimpoeşu, şefa SMURD Iaşi.

Doctorul Stelian Corneliac a fost transportat cu elicopterul la Iaşi

Medicul chirurg Stelian Corneliac, în vârstă de 62 de ani, de la Spitalul Judeţean Neamţ, a fost transferat cu un elicopter al Ministerului de Intrene la Clinica de Neurochirurgie de la Iaşi, astăzi, în jurul orei 14.00, după ce dimineaţă, pe la ora 6.00 a căzut din picioare, se pare că din cauza oboselii.

Conform medicilor, din cauza unei deplasări anterioare a vertebrelor, căzătura a dus la fracturarea unei hernii de disc mai veche şi la penetrarea măduvei spinării de către oasele vertrebrelor, ceea ce a cauzat paralizia mâinilor şi picioarelor.

„Diagnosticul de transfer este hernie de disc c3-c4 ruptă, cu sindrom de compresiune medulară, tetraplegie“, a precizat Letiţia Damoc, şefa Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

Vom reveni cu amănunte.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite