Neamţ: Chilipiruri de criză la mica publicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Chilipiruri de criză la mica publicitate
Neamţ: Chilipiruri de criză la mica publicitate

Oamenii şi-au scos la vânzare în ziar trofee de vânătoare, mobilă sau obiecte electrocasnice.

Ratele la bănci sau datoriile la utilităţi îi forţează pe oameni să găsească tot felul de soluţii pentru a face rost de bani. Numărul pietrenilor care-şi vând obiectele din casă pentru a o scoate la liman creşte în fiecare zi, fenomen vizibil şi în rubricile de mică publicitate ale ziarelor de profil. În ultima perioadă, în gazete sunt tot mai multe anunţuri mai puţin obişnuite: „Ocazie! Este urgent! Vând mobilă diversă, electronice şi electrocasnice de tot felul la preţuri extraordinare. Totul este negociabil. Sunt puţin uzate!“

Mai mult sau mai puţin uzate, obiectele scoase la vânzare sunt adevărate ocazii pentru cei care doresc să-şi reînnoiască casa şi dispun de bani cash. Un exemplu relevant este cel al unei familii din Piatra Neamţ care-şi scoate la vânzare aproape tot mobilierul din casă: recamier, şifonier, canapea, vitrină, fotolii, lustre şi uşi din lemn masiv, toate la preţul de 2.000 de lei.

„Nu sunt uzate pentru că noi am locuit într-un apartament cu cinci camere şi nu le-am folosit pe toate. Acum stăm la două camere deoarece nu ne mai ajung banii pentru cheltuielile zilnice“, explică pietreanul Mihai Stamate, proprietarul mobilei.

Amintiri preţioase,
cedate pe doi lei

Unii proprietari sunt dispuşi să renunţe la obiecte care le trezesc amintiri plăcute pentru a reuşi să facă faţă dificultăţilor financiare. Un pietrean ai cărui copii sunt plecaţi la facultate a scos la vânzare un trofeu de vânătoare preţios (cerb cu şapte ramuri) pentru a plăti o parte din taxele de şcolarizare.

Preţul unui astfel de obiect ajunge la câteva mii de euro, dar vânzătorul este dispus să scadă mult din preţ. „E o amintire veche, dar şcoala copiilor este pe primul loc şi mă lupt să le fac un viitor. Nu vreau să ajungă ca mine, să vândă de prin casă când nu mai au bani“, a spus resemnat Viorel Matei, proprietarul trofeului.

Preţuri
la marfa din ziar

100 de lei - cărucior pentru bebeluşi;
350 de lei - un set format din canapea, şifonier şi vitrină;
70 de lei - calorifer din fontă second-hand;
150 de lei - covor din lână ţesut manual;
1.100 de lei - drob de sare de 200 de kilograme;
250 de lei - frigider.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite