NEAMŢ: Cetatea Bâtca Doamnei s-a calificat pentru restaurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Cetatea Bâtca Doamnei s-a calificat pentru restaurare
NEAMŢ: Cetatea Bâtca Doamnei s-a calificat pentru restaurare

Voturile telespectatorilor au asigurat intrarea monumentului în marea finală a campaniei „Restaurare”

Cetatea dacică Bâtca Doamnei a câştigat voturile pietrenilor şi s-a calificat în finala campaniei „Restaurare” iniţiată de televiziunea naţională. Duminică, 20 septembrie, TVR 1 a lansat programul „Restaurare”, un proiect cultural naţional prin care telespectatorii sunt invitaţi să contribuie la salvarea monumentelor istorice.


Timp de zece săptămâni, în fiecare duminică, programul „Restaurare” prezintă câte trei monumente dintr-o zonă a ţării, urmând ca cel care va primi cele mai multe voturi de la telespectatori să intre în finala campaniei. Finala va fi organizată pe 1 decembrie când, prin votul direct al publicului larg, va fi ales monumentul care va primi fondurile de la Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului pentru restaurare.


În ediţia de pe 27 octombrie, cetatea Bâtca Doamnei a concurat cu bisericile de lemn de la Vaslui şi cu momentul propus de buzoieni – Conacul Marghiloman. Datorită voturilor oferite de telespectatori, monumentul pietrenilor a intrat în marea finală de pe 1 decembrie, când va concura cu alte nouă monumente din întreaga ţară.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite