Cel de-al doilea tur de scrutin din Neamţ nu a scăpat de nereguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile din Neamţ nu au scăpat de nereguli (foto: Mihael Balint)
Alegerile din Neamţ nu au scăpat de nereguli (foto: Mihael Balint)

Fie că au votat de două ori, fie că au prezentat documente nule, nemţenii au încălcat legea la cel de-al doilea tur pentru desemnarea preşedintelui României din 6 decembrie.

La secţia de votare nr. 254 din comuna Cordun, un bărbat în vârstă de 41 de ani şi-a exercitat dreptul la vot în baza unei copii a cărţii de identitate. Cazul a fost sesizat poliţiei din comună de unul dintre observatorii procesului electoral.

La audiere, nemţeanul a declarat că şi-a pierdut actul de identitate în urmă cu doi ani şi că de atunci foloseşte numai copia plastifiată. Conform legii, utilizarea unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la 3 ani.

O altă ilegalitate semnalată la cel de-al doilea tur de scrutin din judeţul Neamţ este legată de faptul că unii dintre electori au primit în ziua alegerilor pachete cu diverse produse, fiind îndemnaţi să voteze cu un anumit candidat. Pachetele au fost distribuite de persoane necunoscute la sediul Primăriei Piatra Neamţ. Oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani, conform legii.

Unul dintre observatorii electorali a sesizat poliţia din Grinţieş cu privire la faptul că medicul din comună, Rivona Nerina Penişoară, şi-a condiţionat actul medical în funcţie de votarea preferenţială a unui anumit candidat. În acest caz a fost întocmit dosar penal.

Poliţia Neamţ a înregistrat un dosar penal în care verifică dacă Nistor Gheorghe, din Piatra Neamţ, de pe Aleea Armoniei, a votat de două ori. A fost întocmit deja un dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite