Cei trei comisari financiari din Neamț acuzați de corupție pot rămâne și de sărbători după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistrații de la Tribunalul Neamț au respins cererile de eliberare provizorie sub control judiciar pentru doi dintre comisari. Corneliu Antonie, al treilea inculpat în dosar a cerut eliberarea pe cauțiune, dar solicitarea va fi analizată vineri, 16 decembrie.

Procesul celor trei comisari financiari acuzați de luare de mită a început miercuri, 14 decembrie, cu o amânare, instanța fixând următorul termen de judecată pentru data de 18 ianuarie 2012.

Cererile de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de Constantin Nistor, fostului șef al Gărzii Financiare Neamț și de comisarul Gheorghe Enășoaie nu au avut sorți de izbândă, însă aceștia pot face recurs în termen de 24 de ore de la comunicare. Este, practic, ultima lor șansă de a petrece sărbătorile în libertate.

Speranțe are și cel de-al treilea comisar, Corneliu Antonie, care a depus o cerere de eliberare pe cauțiune pentru suma de 1500 de lei, instanța urmând să se pronunțe vineri, 16 decembrie.

Cei trei comisarii financiari sunt acuzaţi de fapte de corupţie în urma unui flagrant realizat într-un restaurant din comuna Poiana Teiului. Ofițerii anticorupție îi acuză pe comisari că, pe 29 septembrie a.c., aceștia au primit suma totală de 4.010 lei, cu titlu de mită, din partea unor patroni de firme.

„Banii au fost primiţi în scopul favorizării firmelor reprezentate de inculpaţii care au dat banii, respectiv pentru a efectua un control formal, pentru a nu constata toate neregulile sesizate, pentru a aplica amenzi contravenţionale minime, cât şi pentru a fi anunţaţi cu privire la alte controale planificate", se arată în comunicatul DNA.

În același proces sunt inculpaţi şi cei 13 patroni verificaţi de Garda Financiară în perioada iulie-septembrie 2011. Ei sunt acuzaţi de dare de mită în schimbul unor controale formale din partea comisarilor Gărzii.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite