Ce a provocat toxiinfecţia alimentară de la Mănăstirea Tazlău care a băgat în spital zeci de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Tazlău, Neamţ
Mănăstirea Tazlău, Neamţ

Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ au făcut publice rezultatele analizelor de laborator făcute pe alimentele servite la praznicul din 9 septembrie de la Mănăstirea Tazlău.

Potrivit Mediafax, specialiştii susţin că toxiinfecţia care a băgat în spital 30 de persoane ar fi fost provocată de peştele servit la masă care era infectat de stafilococi.

Anchetă la o mănăstire din Neamţ. 21 de credincioşi au ajuns la spital până acum după ce au mâncat la hramul lăcaşului de cult

„Dacă analizăm modul de evoluţie a focarului de toxiinfecţie alimentară, în speţă numărul de cazuri, timpul de apariţie şi evoluţie a bolii, se pare că agentul patogen provocator ar fi stafilococii şi enterococii de pe anumite alimente. Calea de transmitere ar fi manipularea defectuoasă a acestor produse de către cele aproximativ 20 de persoane care s-au ocupat de pregătitul şi servitul mesei la mănăstire. Acum aşteptăm şi rezultatele analizelor de laborator pentru probele prelevate de la cei 30 de bolnavi, precum şi rezultatul coproculturilor de la personalul care a servit masa la praznic", a declarat directorul adjunct al DSP Neamţ, Daniela Marcoci, citat de Mediafax.

Practic, 10% din participanţii la hramul Mănăstirii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Citeşte mai multe AICI

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli cum au fost soluţionate contestaţiile!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite