Cât de activi au fost aleşii nemţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform ierarhiei stabilite de Institutul de Politici Publice, Ioan Munteanu este foarte activ, în timp ce colegul său este cel mai tăcut deputat.

Sesiunea parlamentară analizată a cuprins perioada februarie - iunie 2010, interval în care cei doi aleşi ai judeţului s-au remarcat suficient cât să atragă atenţia în raportul întocmit de Institutul de Politici Publice (IPP).  Deputatul Ioan Munteanu s-a situat pe un loc fruntaş în ierarhia deputaţilor, cu cele mai multe iniţiative legislative.

Citește Raportul Institutului pentru Politici Publice (IPP) privind sesiunea februarie-iunie 2010

Cu cele 17 propuneri de legi depuse în această sesiune, şi cu un total de 55 de iniţiative din care 7 au fost deja promulgate ca legi, Ioan Munteanu s-a clasat pe locul 10 din cei 334 de deputaţi „Am iniţiat legi în două domenii: agricultura, care e meseria mea de bază, şi pentru rezolvarea problemelor sociale legate de ajutoare, indemnizaţii şi pensii“, ne-a spus deputatul Munteanu.

Iniţiative devenite legi

Chiar dacă stă bine şi la capitolul prezenţă (a lipsit doar la trei şedinţe de vot în plen din 387), parlamentarul spune că mai importantă este activitatea desfăşurată.

„Nu fac iniţiative doar de dragul de a le face, aşa cum venea Gheorghe Funar cu sute de propuneri de legi. Eu îmi propun ca ceea ce fac să fie de interes şi să treacă la vot“, a completat deputatul, care şi-a pus semnătura pe legea comercializării produselor alimentare şi a adus modificări la legea pomiculturii, şi la legile fondului funciar.

Prezenţă de 95,11%

În ierarhia realizată de IPP, Toader Mocanu s-a remarcat cu cea mai bună prezenţă dintre toţi cei trei senatori de Neamţ. Cu un procentaj de prezenţă de 95,11% (doar 6 absenţe din 327 şedinţe de vot în plenul Camerei Superioare a Parlamentului), el se situează pe locul al patrulea în top.

În schimb, Stelian Eftemie Ghiţă se remarcă alături de 13 colegi pe lista deputaţilor care nu au luat cuvântul decât o singură dată în plenul Camerei, şi atunci ocazia fiind prilejuită de obligativitatea depunerii jurământului.

„Acest jurământ este considerat ca luare de cuvânt în plenul Parlamentului”, este explicaţia realizatorilor studiului. Am încercat să luăm un punct de vedere lui Stelian Eftimie Ghiţă, dar de fiecare dată când l-am apelat telefonic ne-a răspuns căsuţa vocală a abonatului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite