Câştiguri triple din vânzarea pieselor auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Vinovaţi“: gerul şi gropile din asfalt. Vânzătorii de baterii sau anvelope au înregistrat încasări-record în ultimele săptămâni. Cei mai mulţi şoferi au apelat la produsele second hand, mai ieftine, chiar dacă sunt conştienţi că o baterie reîncărcată acum, iarna viitoare nu le va mai fi de folos.

Temperaturile extreme înregistrate în Piatra Neamţ săptămâna trecută au stricat mai ales motoarele maşinilor. Singurii care s-au bucurat de ger au fost comercianţii de piese auto, ale căror câştiguri au crescut direct proporţional cu gradele din termometre.

Aprovizionări din timp

Şoferii pietreni care au rămas împotmoliţi în parcare fără să mai poată porni motorul golit de energie s-au grăbit spre cele mai apropiate centre de profil. Cele mai solicitate produse în ultima săptămână s-au dovedit a fi acumulatorii auto.

„Cine nu a ştiut lecţia din anii trecuţi a probat pe propria maşină ce poate face gerul cu o baterie. O maşină a cărei baterie are mai mult de trei ani şi prinde un ger cum a fost zilele trecute, nu mai poate porni decât realimentată“, a spus Mircea Horciu, inginer auto la un service.

Cum mai mult de jumătate din parcul auto al oraşului este format din autoturisme cumpărate second hand, cu sute de mii de kilometri parcurşi, temperaturile de 27 de grade sub zero nu au făcut decât să relanseze temporar industria pieselor auto.

„Cei mai conştienţi au venit să-şi facă aprovizionarea de la începutul lunii decembrie, dar în ultimele trei săptămâni încasările noastre s-au triplat faţă de perioada anterioară“, a spus Ionel Rădulescu, comerciant piese auto la un magazin din centrul oraşului.

Soluţie de avarie: piese refolosite

Pietrenii care nu şi-au permis să-şi golească buzunarele cu cel puţin 150 de lei pentru o baterie nouă sau să dea 60 de lei pentru cablurile cu cleşti, au apelat la magazinele de second hand.

„Vin mereu aici când am ceva de cumpărat. Produsele sunt foarte ieftine şi ţin destul cât să îmi rezolv problema. Până în vară, când o să fac mai mulţi bani să-mi pun maşina la punct, mi-am cumpărat accesoriile de iarnă de la second. Am scăpat cu 70 de lei bateria şi 25 cablurile de alimentare“, a detaliat Bogdan Stoica, un agent de vânzări.

Comercianţii de piese auto speculează la maxim ce a mai rămas din iarnă. „Maşinile predispuse la blocaje pe timp de ger sunt cele pe motorină, aşa că prioritar este şi schimbarea antigelului la timp”, a adăugat Mircea Horciu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite