Carte funerară pentru cămătarul Mararu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe un trotuar din centrul oraşului Piatra Neamţ a fost montată, în urmă cu câteva zile, o placă funerară în memoria interlopului Gheorghe Mararu, împuşcat mortal într-o cafenea de Cristian Chilat, zis Falău.

Pe prima pagină a cărţii din marmură e scris „Mararu Gheorghe Cătălin, † 14.11.2010", iar pe cealaltă pagină, în jurul unei cruci, „Vei fi mereu în inimile noastre".

Fără autorizaţie

Arhitectul-şef al oraşului, Dan Florea, nu este de acord cu placa funerară de pe spaţiul public. El consideră că o astfel de inscripţie ar putea fi pusă fără probleme în cafeneaua în care a avut loc asasinatul. „Am discutat şi cu administratorul oraşului, Bogdan Puşcaşu, şi cu cei de la Disciplina în Construcţii, din cadrul Primăriei. Nu considerăm că este potrivită o astfel de placă pe spaţiul public.

Într-un spaţiu privat nu ar fi nicio problemă, acolo nu e treaba noastră", a declarat arhitectul Dan Florea. La câteva zile după asasinat, familia lui Gheorghe Mararu a făcut un altar din flori pe un loc de parcare rezervat şoferilor cu handicap, dar acesta a fost mutat după ce firma care administrează parcarea a primit o reclamaţie. Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Locale, a declarat că şi această placă funerară va fi înlăturată de pe spaţiul public: „În momentul în care pe domeniul public apare un obiect care ţine de regimul construcţiilor şi care nu are un aviz din partea instituţiilor abilitate, acesta e înlăturat.

Tot noi am înlăturat şi placa iniţială, din tablă îmbrăcată în cetină de brad şi flori, care ocupa locul de parcare pentru persoane cu handicap." Familia Mararu nu a putut fi contactată.Gheorghe Mararu a fost împuşcat mortal, la 14 noiembrie, de Cristian Chilat, într-o cafenea din centrul oraşului.

"Nu considerăm că e potrivită o astfel de placă pe spaţiul public.''
Dan Florea arhitectul-şef al oraşului Piatra Neamţ

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite