Care sunt preferințele nemțenilor în materie de medici. Citește aici cine este în top

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miercuri, 16 noiembrie,  campania dedicată celor mai apreciați medici ajunge la final
Miercuri, 16 noiembrie, campania dedicată celor mai apreciați medici ajunge la final

Campania „Doctorii cu care se mândreşte Piatra Neamț" a ajuns la final. Peste 10.000 de nemțeni au intrat pe siteul ,,neamt.adevarul.ro,, ca să îl voteze pe medicul lor preferat. Până veţi afla cine ocupă primul loc al clasamentului, vă reamintim, pe scurt numele celor votaţi de voi, în clasamentul primilor cinci medici din judeţ.

Lunea trecută (7 noiembrie) aţi aflat povestea specialistului de pe locul 5, ortopedul Constantin Nanu. Din 1994 până în 2005, Constantin Nanu a activat ca medic specialist la Spitalul Municipal Roman, iar din 1999 a condus secţia ortopedie a acestei unităţi. Din 2005 a revenit în oraşul natal şi de atunci activează la Spitalul Judeţean.

Pediatrul Suzana Constantinescu este un alt medic apreciat în oraşul de la poalele Pietricicăi. Într-o zi normală de lucru, şefa Secţiei de Pediatrie consultă aproximativ 15 copii, însă atunci când este de gardă, peste 70 de micuţi au nevoie de ajutorul ei. „Pe copii nu poţi să-i păcăleşti. Ei te simt! Trebuie să-i cucereşti atât pe ei, cât şi pe părinţi, care sunt disperaţi şi uneori au senzaţia că între medic şi ei este o luptă", descrie pediatrul clasat pe locul patru relaţiile cu pacienţii săi.

Locurile trei și doi ale ierarhiei au fost ocupate de doi medici chirurugi apreciaţi de pietreni. Doctorul Alexandru Juncu activează de 17 ani în cadrul secției de specialitate a SJ Neamț. În 1999, medicul a făcut la Piatra Neamţ prima operaţie cu plasă (material aloplastic) pentru un caz de hernie, tehnica fiind folosită de atunci în mod curent. „Înainte operaţiile se făceau clasic, adică se apropiau muşchii şi se cosea. Rata de recidivă era de 50%, în timp ce, folosind plasa, riscul este de doar 1%", explică medicul chirurg.

Dr. Iosif Koszeghi, medicul de pe locul al doilea al ierarhiei spune că cea mai mare satisfacţie este să-şi vadă pacienţii plecând sănătoşi din spital. „Dacă aş lua-o de la capăt, tot asta aş alege. Este adevărat că profesia presupune multă înţelegere din partea familiei şi că este o meserie stresantă, dar când stai să te gândeşti câţi ani de viaţă le dai pacienţilor, te face să vrei să continui", spune chirurgul.

Clasamentul cu cei mai buni cinci medici din Piatra Neamţ a fost întocmit ţinându-se cont, în proporţii egale, de voturile cititorilor, de propunerile redacţiei şi ale unui juriu de specialitate din care au făcut parte reprezentanţi ai Spitalului Judeţean, ai Direcţiei de Sănătate Publică, Colegiului Medicilor şi ai unei fundaţii care asigură servicii medicale în Piatra Neamţ.

Criteriile care au stat la baza desemnării celor mai buni medici din Piatra Neamţ au fost performanţele fiecărui cadru medical în parte, reputaţia şi integritatea, CV-ul, studiile aprofundate, cursurile de specializare pe care le-a urmat, cărţile publicate şi premiile obţinute pentru efortul depus.

Miercuri, 16 noiembrie veţi cunoaşte numele medicului care s-a clasat pe primul loc în acest top.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite