Cărăuşi de droguri din Neamţ folosiţi de clanul Preda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte dintre membrii clanului Preda au fost reţinuţi
O parte dintre membrii clanului Preda au fost reţinuţi

Ancheta în cazul furtului de arme din unitatea militară de la Ciorogârla a scos la iveală faptul că membrii clanului mafiot bucureştean Preda ar fi recrutat inclusiv câţiva nemţeni.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au făcut publice date conform cărora nemţenii erau folosiţi pentru a transporta droguri din Turcia în ţările din Vestul Europei. Potrivit anchetatorilor, reţeaua era coordonată de D. Laurenţiu George,  care-l contacta pe furnizorul heroinei din Turcia şi care plătea marfa, pe care o transporta şi depozita apoi la M. Adrian. 


Primeau 50.000 de euro la fiecare transport


„Cărăuşii erau recrutaţi din municipiul Bucureşti şi mai multe judeţe, respectiv Sibiu, Braşov, Neamţ. Aceştia primeau în jur de 50.000 de euro pentru fiecare transport“, precizează Inspectoratul General al Poliţiei. O parte dintre cei care se ocupau de traficul de droguri sunt suspectaţi şi de furtul de arme de la Ciorogârla.


Au confiscat zeci de kilograme de heroină


Din primele cercetări rezultă că liderii reţelei îşi racolau cărăuşii de heroină sub coordonarea lui Eugen Preda, acuzat în cazul furtului de arme. „Din investigaţii a reieşit că întâlnirile dintre D. Laurenţiu George, M. Adrian şi cărăuşi erau coordonate de către P. Eugen, cel care a şi recrutat o parte dintre cărăuşi“, mai spun reprezentanţii Poliţiei.  Oamenii legii au intrat pe firul reţelei de traficanţi în luna august, după efectuarea unor capturi importante, de 55, respectiv 75 de kilograme de heroină, în Turcia şi Bulgaria. În urma cooperării cu autorităţile turce şi bulgare, cercetările s-au extins în România.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite