Neamţ: Caprele negre, vânate cu muniţie interzisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Caprele negre, vânate cu muniţie interzisă
Neamţ: Caprele negre, vânate cu muniţie interzisă

Doi nemţeni s-au ales cu dosare penale după ce au tras cu puşca după animalele protejate prin lege

Poliţiştii au ridicat tuburile pitite lângă cortul  de pe muntele Ceahlău, unde cei doi au campat, dar nu-i pot acuza de braconaj pentru că nu au găsit şi arma.  

 Asociaţia de vânătoare „Lupul Cenuşiu“ este singurul for care vorbeşte deschis despre tentativa de braconaj petrecută duminică pe muntele Ceahlău. Atunci, un martor a sesizat paza parcului că în zona Jgheabul lui Vodă, două persoane îmbrăcate în haine de camuflaj au tras cu arma după capre negre. Cele două echipe de căutare i-au descoperit pe Ion Vodă şi Adrian Ionaşcu campaţi într-un cort în care mai erau un sac de nailon şi o toporişcă. Arma a fost de năgăsit, dar lângă locul unde a fost amplasat cortul celor doi s-au descoperit şase tuburi de calibrul 16 milimetri, pline cu încărcătură.

Fără armă nu există acuzaţia de braconaj
„Tuburile marca Chedite au fost reîncărcate artizanal cu proiectile de şase milimetri, interzise pe teritoriul României de către regimul armelor şi muniţiilor“, spune Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ şi vicepreşedintele Asociaţiei „Lupul Cenuşiu“.

Tuburile au fost fotografiate şi ridicate, fără să fie atinse, în vederea prelevării amprentelor şi s-a întocmit un proces verbal. „Respectivele cartuşe erau ca noi, într-o perfectă stare, fără a fi oxidate“, mai spun reprezentanţii Asociaţiei.

Pe numele celor două persoane, poliţiştii au întocmit ieri dosare penale pentru uz de armă în Parcul Naţional Ceahlău. „Nu se poate vorbi de braconaj sau de tentativă de braconaj până când nu se găseşte arma“, a explicat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene.

Specialiştii serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe periculoase au preluat muniţia pentru a o expertiza, dar ancheta nu poate avansa foarte mult dacă nu va fi descoperită arma sau leşul vreunui animal împuşcat. „Din punctul nostru de vedere, muniţia la locul faptei incriminează şi îi certifică pe numiţii Ion Vodă şi Adrian Ionaşcu ca fiind autorii tentativei de braconaj“, acuză reprezentanţii Asociaţiei „Lupul Cenuşiu“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite