Neamţ: Portret/Georgiana Blăgescu: Cântăreaţa fără buletin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Portret/Georgiana Blăgescu: Cântăreaţa fără buletin
Neamţ: Portret/Georgiana Blăgescu: Cântăreaţa fără buletin

La 13 ani, Georgiana a obţinut premii la concursuri naţionale şi internaţionale. Pasionată de teatru, tânăra s-a remarcat în rolul unui toboşar în filmul „Trupa de show”.

Talentul Georgianei Blăgescu a fost descoperit de educatoarea sa de grădiniţă, care le-a recomandat părinţilor s-o îndrume spre domeniul muzical. Drept urmare, de la vârsta de şase ani fetiţa a început să ia lecţii de canto şi a mers la concursuri muzicale.

„Prima mea apariţie a fost la «Trofeul Toamnei», organizat de Liceul «Aurora Ouatu». Aveam şapte ani şi ţin minte că am avut emoţii foarte mari. Dar competiţia a decurs bine. De atunci am învăţat să trec peste trac şi am învăţat să câştig, dar şi să pierd”, povesteşte Georgiana. Pietrencei nu-i place să se laude cu reuşitele sale şi spune că preferă concursurile unde se înscriu participanţi foarte buni.

„Îmi place mult festivalul Camena. Concurenţa este foarte strânsă şi satisfacţia este pe măsură atunci când câştigi un premiu la un astfel de eveniment. Mi-a plăcut şi la Suflet de stea, unde notele au fost la vedere şi n-au existat suspiciuni de fraudare. A fost un concurs foarte bine organizat şi, la final, am participat şi la un foc de tabără”, îşi aminteşte Georgiana Blăgescu.

Pentru a se perfecţiona, micuţa artistă şi-a impus un program drastic: face cursuri de canto de trei ori pe săptămână cu profesorul Eugen Sitaru, iar o dată pe săptămână merge la Iaşi pentru a repeta cu un specialist de acolo. Coregrafia şi-o gândeşte singură.

Nu poartă ţinute provocatoare

Georgiana spune că preferă să fie ea însăşi şi nu alege niciodată ţinute indecente, deşi aceastea sunt uzuale în domeniul show-biz-ului.  „Mi-au reproşat că nu mă vopsesc şi nu port tocuri şi haine provocatoare. Nu mi se pare normal. Nu mă reprezintă şi am numai 13 ani. Mi-am făcut şuviţe şi voi încerca să-mi cumpăr şi altfel de haine”, spune Georgiana. Vestimentaţia şi-o cumpără singură, din banii câştigaţi la concursuri. Totuşi, adolescenta este pasionată mai mult de informatică. Şi-a luat un LCD pentru calculator, iar acum îşi doreşte şi un laptop.

Acum, Georgiana face repetiţii pentru Cerbul Copiilor, care va avea loc la Piatra Neamţ în perioada 6-9 august. „Am emoţii deoarece va fi o concurenţă serioasă. Cel mai mult mi-e frică de participanţii din Constanţa, dar sper ca totul să fie bine în final”, mai spune Georgiana Blăgescu.

Profil

Născută: 19 septembrie 1995, Piatra Neamţ

Educaţie: este elevă în clasa a VIII-a

Experienţă: cântă de la şase ani

Familie: are un frăţior de 10 ani

Întrebări şi răspunsuri

Ce ţi-ai dori să faci în viaţă?
G. B.:
Până acum nu m-am gândit la acest lucru. Nu mi-am făcut planuri de viitor, dar ştiu cu siguranţă că mi-aş dori să devin o solistă cunoscută. De aceea mă şi pregătesc atât de mult de pe acum. Sunt conştientă de faptul că este destul de greu să devii cineva, dar am încredere în mine şi depun toate eforturile necesare pentru a obţine rezultate. 

Cum vezi vacanţa ideală?
G. B.:
Mi-ar plăcea să merg în Sankt Petersburg, dacă aş avea timp. Mi se pare cel mai frumos oraş. Am citit despre el şi am văzut filme documentare. Cred că aş avea ce să vizitez acolo.

Ce-i place:
„Când am puţin timp liber mă joc pe calculator şi mă uit la televizor. În vacanţe îmi place foarte mult să înot, să schiez şi să joc fotbal. Mi-aş dori să am mai mult timp pentru a învăţa să schiez foarte bine, dar nu regret că-mi dedic viaţa muzicii“, povesteşte fetiţa.

Ce nu-i place:
„Am participat la foarte multe concursuri şi pot spune că nu-mi plac juriile. Îşi schimbă deciziile pe parcurs. Mai întâi dau anumite note, după care se răzgândesc şi le schimbă. Nu mi se pare corect. Aşa ne ţin într-o tensiune continuă“, spune Georgiana Blăgescu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite