Neamt: Călătorii denunţă bătaia de joc din staţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Călătorii denunţă bătaia de joc din staţii
Neamt: Călătorii denunţă bătaia de joc din staţii

După ce „Adevărul de Seară" a semnalat problema, s-au înmulţit sesizările la adresa firmelor de maxi-taxi.

 Firmele de transport continuă să paseze între ele vina asupra lipsei unei evidenţe a curselor de călători, care i-ar ajuta atât pe pietreni, cât şi pe turişti. Astfel, pietrenii care circulă prin oraş cu mijloacele de transport în comun aşteaptă „la noroc“ sosirea unui microbuz sau a unui troleibuz care să-i ducă la destinaţie.

Oraşul turistic Piatra Neamţ nu are instalat în nicio staţie un afişaj care să înştiinţeze călătorii despre graficul curselor. Materialul publicat de „Adevărul de Seară“ a atras şi mai multe sesizări ale pietrenilor nemulţumiţi de lipsa de interes a celor care încasează banii pe bilete fără să le pese de călători.

„Ne iau în batjocură cu  un program valabil o zi“

Mihai Constantin este unul dintre pietrenii care, deşi circulă des cu mijloacele de transport în comun, nu a reuşit să înveţe orarul troleibuzelor. Asta deoarece nu există un program stabil, pe care conducătorii auto să-l respecte zilnic. „Am solicitat de foarte multe ori la Troleibuzul o foaie tipărită cu orele la care maşinile trec prin staţia de unde urc eu. Am primit unele care erau valabile numai o zi, pentru că în următoarea nu mai circulau la aceleaşi ore. Eu sunt dispus să plătesc pentru un orar, pentru că depind de troleu să ajung la serviciu“, ne-a povestit revoltat pietreanul. O dovadă vie a faptului că societăţile care efectuează transport în comun pe rutele principale ale oraşului sunt „surde“ la problemele călătorilor. Singurul reper pentru pietreni rămâne bucata de hârtie din staţia din faţa Spitalului Judeţean.

Modificări de trasee, făcute cu pixul

Acel orar care, din câte ştiu eu, este şi singurul afişat în oraş are modificări cu pixul. Nu se poate ca o firmă care se respectă să ne trateze aşa. Nu se mai cunoaşte aproape nimic din ce este scris, iar orele oricum nu corespund cu realitatea“, a explicat Irina Pădurariu, o pietreancă ce merge „la ghici“ în staţia de troleibuz.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite