Neamţ: Călătorii, lăsaţi pe jos la Unic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Călătorii, lăsaţi pe jos la Unic
Neamţ: Călătorii, lăsaţi pe jos la Unic

Staţia de autobuz din faţa magazinului a fost desfiinţată fără ştirea pasagerilor obişnuiţi

Pietrenii sunt supăraţi pe şoferii de microbuz care nu mai opresc în staţii, iar şoferii se plâng că pasagerii le sar în faţă.

Noul sens giratoriu de pe strada Petru Rareş, amenajat la începutul acestei luni, dă bătăi de cap atât şoferilor, cât şi pietrenilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Pentru fluidizarea traficului în noua configuraţie stradală, staţiile de autobuz de la magazinul Unic au fost desfiinţate acum două zile.

„Aştept şi eu să văd dacă opreşte vreo maşină“

Oamenii continuă să aştepte microbuzele care circulă înspre cartierul Dărmăneşti. „Marţi am stat în ploaie şi-am tot aşteptat. Am avut noroc, în cele din urmă, şi a oprit un microbuz. De acum, nu mai stau aici“, a declarat Robert Botez, elev. Majoritatea călătorilor nu au aflat, însă, că staţia nu mai există şi stau în continuare zeci de minute.

Unii şoferi opresc, alţii nu. „Merg destul de rar cu acest microbuz, însă acum trebuie să ajung în piaţa Dărmăneşti şi e prea frig să merg pe jos. Aştept şi eu să văd dacă mă ia vreo maşină“, a spus Mioara Robescu, căutând bani de bilet.

Pasagerii îi acuză de rea voinţă pe şoferii de microbuze şi nu vor să înţeleagă că staţia a fost desfiinţată. „Mai opresc pentru că mă roagă oamenii. Mă asigur şi eu înainte şi-i sfătuiesc să coboare repede. Până se dezobişnuiesc, mai durează. Sunt şi unii care mă înjură, dar n-am ce face“, a declarat Ioan Diaconu, şofer de maxi-taxi.

Conducătorii auto care trec prin zonă sunt deranjaţi de bulibăşeala din fosta staţie de autobuz. „Chiar ieri era să fac accident din cauza unui microbuz. Eu ştiam că staţia nu mai există şi el a oprit. Mi-a sărit un om direct în faţă. Dacă nu mai e staţie aici, ei să nu mai oprească“, s-a enervat Laurenţiu Ciupercă. Dacă pietrenii care aşteaptă în staţia din spatele magazinului Unic au uneori noroc şi reuşesc să urce într-un microbuz, pe contrasens este imposibil de oprit.

În virtutea inerţiei, mai sunt încă oameni care aşteaptă maşinile la marginea rondului din sensul giratoriu. „Eu stau de vreo 20 de minute, dar n-a venit nimic. Am văzut multe microbuze care au trecut prin spatele meu. Au mai oprit în faţa Cercului Militar, dar eu ştiu că aici e staţia“, a spus nedumerită pensionara Lucreţia Dăscăleanu.

Şefii Primăriei spun că pietrenii care vor să călătorească cu microbuzul spre Dărmăneşti pot aştepta în staţiile de la Teatrul Tineretului sau de la Aurora.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite