Neamţ: Caii pursânge au făcut spectacol la baza hipică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de cai şi 50 de călăreţi se întrec la Baza „Bărbuceanu” pentru glorie şi pentru premiile puse în joc de organizatori.

În prima zi de concurs, padocurile fremătau de pregătiri, dar şi de tineri curioşi să admire bidivii de rasă. La prima probă s-au întrecut caii tineri, iar jocheii au testat condiţiile de concurs.

„Arbitrii au apreciat că nivelul tehnic a fost mediu la această probă. Explicaţiile ar fi că nici caii nu s-au acomodat, fiind prima probă. Şi terenul încă nerefăcut după ploile din ultimele zile a contribuit la evoluţia cailor şi a călăreţilor”, a explicat Costache Lupu, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru din Piatra Neamţ, gazda competiţiei. Întrecerea a continuat ieri după amiază cu alte două probe, iar astăzi au fost programate trei întreceri de sărituri peste obstacole, de la orele 10.00, 14.00 şi 17.00.

În timp ce părinţii sau bunicii stau concentraţi pe evoluţia jocheilor, cei mai mici vizitatori ai bazei hipice aleargă de colo colo să vadă caii din padocuri. Stau cu ochii aţintiţi spre armăsarii care sunt pregătiţi de competiţie şi exclamă din când în când admirativ: „Uite mami, ce coamă are căluţul!”.
„L-am adus pe nepoţel să se familiarizeze cu ce înseamnă acest sport nobil, cu frumuseţile astea de cai”, spune Eugenia Ştefănescu.

Pata de culoare: Raishun din Insulele Bermude
O prezenţă exotică în peisajul călăreţilor unguri, turci, bulgari, norvegieni şi români o reprezintă jocheul Raishun Burch, din Insulele Bermude.
„Am venit din Ungaria, de la un alt concurs, cu doi cai: Gloria şi Wapse. Sunt pentru prima dată în România şi mi se pare excelent aici”, spune jocheul.
El nu ştie însă că organizatorii au găsit destul de greu steagul Insulelor Bermude, un drapel destul de rar şi dificil de confecţionat din cauza stemei brodate. 

Probele din ultima zi a competiţiei vor debuta mâine la ora 9.0o, cu Trofeul Ceahlăul. La ora 14.00 va avea loc proba din cadrul Cupei Skoda România.
 La 17.00, proba dotată cu Marele Premiu încheie întrecerea. În jurul orei 18.30 va avea loc festivitatea de închidere a competiţiei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite