Neamt: Caiete cu Ben 1o pentru bobocei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Caiete cu Ben 1o pentru bobocei
Neamt: Caiete cu Ben 1o pentru bobocei

Chiar dacă se plâng de lipsa banilor, când vine vorba de ghiozdanul odorului, pietrenii cheltuiesc sute bune de lei.

 Începutul de an şcolar dă mai multe bătăi de cap părinţilor decât elevilor. Înarmaţi cu răbdare şi neapărat în zilele de salariu, pietrenii au început să colinde librăriile în căutarea rechizitelor şcolare. Dacă liceenii au renunţat la preferinţe, nu acelaşi lucru se poate spune despre boboceii din generală.

„Bogdan intră acum în clasa I şi am început cumpărăturile pentru şcoală încă din luna iunie. Atunci am luat numai creioane, acuarele, acum a venit rândul ghiozdanului şi al caietelor. Mi-a făcut listă de acasă şi trebuie să i le cumpăr neapărat pe cele care au coperţi cu Ben 10 din desene animate“, a declarat Iuliana Macovei, funcţionar.

Dacă băieţeii care se pregătesc acum pentru şcoală îl vor pe Ben 10, fetiţele sunt fanele păpuşilor din Bratz. Deşi nu sunt foarte ieftine, caietele şi ghiozdanele cu astfel de personaje au mare succes în rândul pietrenilor. „Ieri mi-am cumpărat rucsacul. E cu Yasmin, din Bratz. Şi azi am fost să-mi caut caiete. Tot cu ele mi-am luat pentru că-mi plac. Dar mama spune că eu merg la şcoală să învăţ, nu să mă uit la desene animate. Eu zic că învăţ mai bine dacă îmi plac caietele mele“, a găsit o scuză Ana Maria Vornicu, elevă în clasa a II-a.

Cei care nu şi-au luat încă inima-n dinţi şi preferă să amâne aprovizionarea pentru şcoală pe ultima sută de metri trebuie să ştie că lista rămâne sfântă înainte de a pleca la cumpărături. Şi pentru ca socoteala de acasă să fie aceeaşi cu cea din târg, singurii care ar trebui să aleagă marfa de pe rafturi sunt părinţii. „Cred că voi cheltui pe puţin 300 de lei, având în vedere că am doi copii. Nu le pot face toate mofturile. Dacă voi găsi ceea ce-şi doresc la un preţ acceptabil, e bine. Nici nu le pot cumpăra ce-i mai ieftin deoarece calitatea lasă de dorit şi aş fi nevoită să le cumpăr din nou“, s-a resemnat Marina Turcu, director de vânzări.

Gusturile se schimbă în liceu

Singurii care se pot numi fericiţi în această perioadă sunt părinţii elevilor de liceu. Aceştia se mulţumesc cu genţi simple, fără desene animate, şi cu mult mai puţine caiete. Nici uniformele şcolare nu mai sunt obligatorii, iar penarele au devenit deja istorie pentru mulţi dintre ei.

Preţurile obiectelor şcolare


* Uniformă pentru
clasele primare: 30 de lei;
* Ghiozdan: 160 de lei;
* Geantă pentru grădiniţă: 85 de lei;
* Penar: 30 de lei;
* Caiet mic: 3,5 lei;
* Caiet mare: 5 lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite