Cafea cu aromă de eşapament la terasele din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii care visează la cafenelele pariziene încearcă să reproducă peisajul francez în stil românesc. Tot mai mulţi patroni scot mese pe trotuarul din faţa barului sau restaurantului pentru a-şi atrage clienţii.

Amplificată şi de atitudinea clienţilor, care consideră că aşa e „moda în lumea bună“, în Piatra Neamţ cafeaua este servită aproape în mijlocul traficului.

„Localul este unul de lux“

„Este frumos să urmăresc cine mai trece pe stradă şi să mă vadă şi pe mine pietonii. Localul unde îmi beau cafeaua este de lux şi cred că nu vine oricine aici. Ăsta e şi farmecul, să fie la vedere“, crede Cristina Dinu, studentă.

În tot acest  timp, maşinile trec nestingherite pe marile bulevarde, la câţiva metri de degustătorii de cafea, care s-au aciuat la mesele de pe trotuare. Cel mai bun exemplu care confirmă obişnuinţa servirii unei cafele printre noxele maşinilor este o nouă construcţie care se ridică în zona intersecţiei Pietricica.

Unul dintre restaurantele care funcţionează acolo de ani buni s-a decis să urmeze tendinţa şi a demarat montarea unei terase care a invadat şi spaţiul verde din zonă.

Medicii specialişti avertizează însă că noul mod de servire al cafelei prevede şi „înghiţirea“ de noxe. „Din păcate, poluarea din centrul oraşului este la un grad extrem de ridicat“, a spus medicul  generalist  Tatiana Bunduc.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite