Neamt: „Tatăl nostru” va deschide şedinţele CL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: „Tatăl nostru” va deschide şedinţele CL
Neamt: „Tatăl nostru” va deschide şedinţele CL

Şedinţele Consiliului Local Roman au început, de luni, cu rostirea rugăciunii „Tatăl nostru“. Iniţiativa a aparţinut consilierului local Sorin Cazan.

Consilierul Sorin Cazan şi-a început mandatul de preşedinte de şedinţe la Consiliul Local (CL) Roman cu o propunere surprinzătoare. El le-a cerut colegilor să se roage mai întâi, apoi a supus la vot proiectul de hotărâre care face din aceasta o regulă pentru toate şedinţele care vor urma.Sorin Cazan a susţinut că nu contează dacă în CL  sunt reprezentanţi ai mai multor confesiuni. „Toţi spun «Tatăl nostru»! Să spunem rugăciunea!“, a cerut consilierul. În final, hotărârea a fost adoptată cu 15 voturi pentru, trei abţineri şi două voturi contra.

Printre cei care s-au opus s-a aflat şi consilierul Valentin Dănăilă. „Cetăţenii nu ne-au trimis în CL să ne rugăm, ci să luăm hotărâri care ţin de buna administrare a localităţii“, a declarat acesta. Prefectul de Neamţ, Mihai Archip, este de-acord cu decizia autorităţilor romaşcane. „Personal, sunt de acord cu cei care regretă că şedinţele publice nu mai încep, ca altădată, cu rostirea rugăciunii «Tatăl nostru»“, a declarat prefectul Mihai Archip.

Rugăciuni şi la Târgu Neamţ

Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun, consideră că hotărârea romaşcanilor îi aminteşte de vremurile în care totul începea cu imnul naţional. „Este bine să spună «Tatăl nostru», dar să cânte atunci şi imnul «Te slăvim Românie, pământ părintesc»“, a declarat Ion Rotaru, făcând aluzie la imnul României, între anii 1953 şi 1977. Un obicei asemănător celui de la Roman, dar bianual, a fost instituit la Târgu Neamţ de primarul Decebal Arnăutu. „Primăvara şi toamna, în colaborare cu Protopopiatul, facem două slujbe de mulţumire, pentru a începe şi a termina anul agricol prin rugăciune. Obiceiul datează de când am intrat primar, de nouă ani“, a declarat Decebal Arnăutu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite