Neamt: Drum cu dedicaţie spre casa vicelui CJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţului au alocat săptămâna trecută bani pentru asfaltarea drumului privat de 400 de metri

Pe adresa redacţiei „Adevărul de Seară“ a fost primită o sesizare în care se spune că drumul asfaltat suplimentar faţă de proiectul reabilitării Cetăţii Neamţ duce spre casa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mircea Pintilie. „Şoseaua din imagini este un drum local, aparţinând oraşului Târgu Neamţ. Nu e judeţean, nici naţional, nici comunal. El duce spre Centrul de Fructe de Pădure Romsilva şi spre casa lui Mircea Pintilie. Ca să ajungi la el acasă, intri pe o străduţă, o fundătură, pe sub pădure“, este scris în sesizarea respectivă.


Reporterii „Adevărul de Seară” au cerut lămuriri autorităţilor competente în legătură cu decizia de includere a drumului în programul de reabilitare a Cetăţii.

„Să se poată parca în condiţii omeneşti”
Primarul oraşului Târgu Neamţ, Decebal Arnăutu, spune că asfaltarea, singura de această amploare din întreaga localitate, este menită fluidizării circulaţiei. „S-a ajuns la concluzia că oraşul se va bloca din punct de vedere rutier cu ocazia Zilelor Cetăţii Neamţ. Asfaltarea respectivă a fost prinsă în programul de reparaţii curente şi presupune aproximativ 400 de metri liniari de asfalt spre Centrul de Fructe de Pădure, ca să se poată parca în condiţii omeneşti“, a precizat primarul Arnăutu.


Decizia de asfaltare a fost luată după o consultare la care a participat şi vicepreşedintele Mircea Pintilie. „Am luat această decizie împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Vasile Pruteanu şi cu vicepreşedinţii, pe un proiect de reparaţii curente deja existent la Primăria Târgu Neamţ. Fondurile au fost asigurate de Consiliul Judeţean, care au rectificat cu 1,2 miliarde de lei vechi bugetul, în şedinţa de săptămâna trecută“, a mai declarat primarul Decebal Arnăutu. Contactat telefonic în legătură cu acest subiect, Mircea Pintilie a declarat: „N-am ce comenta la telefon”.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite