Bulină neagră pentru turismul din Neamţ: încăperi prea mici şi mâncare expirată la pensiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii OPC au amendat 16 proprietari de pensiuni din judeţ după ce au verificat condiţiile de cazare şi mâncarea oferită de aceştia turiştilor.

Din cele 20 de pensiuni verificate de inspectorii pentru Protecţia Consumatorilor, 16 au fost găsite cu nereguli. Printre neregulile descoperite se numără neafişarea preţului corect pentru cazare, neafişarea certificatului de clasificare ori a materialelor publicitare cu informaţii utile.

Administatorii pensiunilor unde s-a constatat că încăperile sunt prea mici pentru numărul de paturi amplasate în interior, au încercat să se scuze că acest lucru se întâmplă numai la solicitarea turiştilor, care într-o încăpere de două locuri vor să aibă patru sau chiar şase paturi.

„S-a constatat că în încăperile de două locuri exista o singură veioză sau numai câte un prosop pentru fiecare persoană. Sau mai găsit piese de mobilier învechit sau cu un grad ridicat de uzură, mochete uzate, pahare insuficiente sau chiar deloc, dar şi produse alimentare cu data limită de consum depăşită", a precizat inginerul Gelu Moldova, şeful OPC Neamţ.

Opt proprietari au primit amenzi contravenţionale în valoare de 24.000 de lei, iar inspectorii au aplicat şi 15 avertismente. Au fost oprite definitiv de la comercializare şase kilograme de produse alimentare în valoare de 95 lei, iar alte 61 de kilograme de produse alimentare, în valoare de 1.195 de lei, au fost oprite temporar de la comercializare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite