Neamţ: Brutărie închisă pentru pâine fabricată cu făină expirată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Brutărie închisă pentru pâine fabricată cu făină expirată
Neamţ: Brutărie închisă pentru pâine fabricată cu făină expirată

Neregulile au fost depistate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor la singura fabrică de pâine din comuna Piatra Şoimului

Echipa de control formată din patru ofiţeri, doi specialişti agricoli şi un inspector de muncă a descins la fabrica de pâine în această dimineaţă, la ora 4.00. La faţa locului au fost găsite 1560 de pâini, de diferite sortimente, fabricată în schimbul din noaptea respectivă cu materii prime al căror termen de valabilitate erau expirat.

Pentru nerespectarea condiţiilor care au stat la baza acordării licenţei de fabricaţie, administratorul societăţii Daniel Fermuş, de 35 de ani a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 800 de lei de către inspectorii Direcţiei Agricole. În plus, s-a lua decizia suspendării licenţei de producţie, iar fabricaţia a fost oprită.
 
„Ofiţerii au luat măsura sancţionării administratorului, cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţa nu este dovedită, în condiţiile legii”, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Poliţiştii continuă verificările cu privire la legalitatea achiziţionării materiilor prime pentru fabricarea produselor, pentru stabilirea filierei de distribuţie precum şi privind săvârşirea unei eventuale infracţiuni de evaziune fiscală.

În cadrul controlului au fost găsite patru persoane care lucrau, fără a avea contracte de muncă, în acest caz inspectorii I.T.M. urmând a dispune măsurile legale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite