Neamţ: Brăduţii la ghiveci bat brazii artificiali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea pietrenilor optează pentru un Crăciun 100% eco

Mulţi dintre locuitorii oraşului spun că vor cumpăra pomi naturali în ghivece pe care să-i planteze în mediul natural la sfârşitul Sărbătorilor.

Moda brazilor de Crăciun artificiali are şanse să fie bătută anul acesta de pomii plantaţi în ghiveci. Pietrenii se arată sătui atât de bradul din plastic, cât şi de cel natural, în condiţiile în care ultima variantă presupune sacrificarea unui copac matur. 


Întotdeauna am rămas cu un gust amar după sărbători, când vedeam brazii aruncaţi la gunoi. Ne distrugem natura zi de zi, măcar de Crăciun am putea s-o salvăm“, crede Mariana Maxim, pensionară.Avantajul pomilor în ghiveci este că rezistă mai mult decât brazii tăiaţi special pentru sărbători, iar cei cu rădăcină pot fi plantaţi la începutul primăverii.


Moda eco de Crăciun
vine de pe internet


Neîncrezători în oferta locală, pietrenii consideră că cea mai convenabilă variantă pentru achiziţionarea pomilor la ghiveci rămâne comanda pe internet. „Anul trecut am comandat pentru prima dată. Am găsit un număr de contact pe internet, am cerut un brad de un metru şi l-am primit acasă în 48 de ore. Şi în acest an voi face la fel“, a spus inginerul Rareş Constandiş.


Deşi preţurile nu sunt chiar mici pentru buzunarele pietrenilor, aceştia susţin că fac efortul financiar pentru că merită. „M-am săturat de bradul din plastic. Nu are niciun farmec. Brăduţul la ghiveci mă duce cu gândul la filmele americanilor“, şi-a făcut deja planurile Gheorghe Gherasim, agricultor.


Conform specialiştilor, pentru un brăduţ rezistent trebuie respectate anumite reguli. Înainte de a fi băgat în locuinţă, pomul trebuie să fie obişnuit treptat cu temperatura din casă.


Încăperea în care stă trebuie să fie aerisită frecvent deoarece stropirea zilnică cu apă îi prelungeşte viaţa. După sărbători, bradul trebuie ţinut în balcon până în aprilie, pentru a se acomoda cu temperaturile de afară şi abia după aceea plantat.

Preţuri de brazi la ghiveci
Brad cu înălţimea de un metru, fără rădăcină - 250 de lei;
Brad cu înălţimea de jumătate de metru, fără rădăcină - 200 de lei;
Brad cu înălţimea de un metru şi jumătate, cu rădăcină - 400 de lei;
Brad cu înălţimea de 1,7 metri, cu rădăcină - 1.000 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite