Boschetarii au umplut adăposturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doru Huţanu (33 de ani), om al străzii, a murit noaptea trecută, cel mai probabil din cauza frigului.

Pompierii pietreni au fost solicitaţi în jurul orei 23.00 pentru a-l scoate pe bărbat dintr-un canal. Omul a fost dus la Spitalul Judeţean Neamţ, unde a decedat în scurt timp. „Pacientul era în stop cardiorespirator. Frigul poate fi una dintre cauzele decesului, dar vom vedea exact după necropsie“, a declarat Lavinia Cârnu, asistent medical la Secţia de Primire Urgenţe.

Adăpostul Pietricica, plin de cazuri sociale

Moartea boschetarului este cu atât mai suspectă cu cât nu există urme de violenţă pe corpul său şi nu se afla în  şoc hipotermic. Tot noaptea trecută, Spitalul Judeţean Neamţ a fost luat cu asalt de oamenii străzii. Zece persoane au solicitat ajutorul medicilor după ce îngheţaseră de frig.

„Şapte dintre ei au fost trimişi cu o ambulanţă la Centrul Social Pietricica, unde sunt spaţii dedicate acestor cazuri“, a adăugat Lavinia Cârnu.

Locaţiile pentru cazarea persoanelor fără adăpost din municipiul Piatra Neamţ sunt Căminul de bătrâni de pe strada Nufărului, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, Direcţia Taberelor şi sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite