Neamţ: Bolnavii se tratează la spital cu perfuzoare de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Bolnavii se tratează la spital cu perfuzoare de acasă
Neamţ: Bolnavii se tratează la spital cu perfuzoare de acasă

Multe materiale lipsesc din inventarul celei mai mari unităţi medicale din judeţ

Oficialii Spitalului Judeţean de Urgenţe dau vina pe finanţarea slabă şi pe neseriozitatea unor firme contractate.

Carnea lipseşte din meniul Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Neamţ încă de la începutul Postului Mare, iar bolnavilor li se pun pe masă feluri de mâncare bazate pe cartofi, fasole şi orez.


Astăzi, 29 iulie, am avut pentru bolnavi lapte cu pâine şi marmeladă (micul dejun), ciorbă de cartofi, supă, fasole şi pilaf (prânz), iar seara am avut mămăligă cu telemea“, a precizat o angajată de la bucătărie. Pe de altă parte, unele materiale sanitare trebuie aduse de acasă de către pacienţi. Cel mai frecvent lipsesc perfuzoarele, iar pacienţii trebuie să-şi trimită rudele să le cumpere de la farmacie. Un angajat al Secţiei de Psihiatrie ne-a spus că a strâns bani alături de colegi ca să poată cumpăra 100 de perfuzoare.


La Maternitate, viitoarele mămici trebuie să-şi aducă de acasă până şi lenjeria de pat. „Am născut luni, 27 iulie, şi a fost nevoie să-mi aduc de acasă scutece absorbante pentru copil, seringi, faşă şi vată “, a declarat Paula Chiriloi, învăţătoare din Piatra Neamţ.


Întârzieri la livrarea materialelor licitate


Oficialii Spitalului spun că fac eforturi pentru a asigura toate materialele necesare actului medical, mai ales medicamentele de bază. „Cu cearşafurile a fost o mică problemă din cauza relaţiei cu spălătoria, dar s-a rezolvat. Scutecele absorbante lipsesc de două-trei săptămâni pentru că nu s-a prezentat nicio firmă la licitaţie. Ne confruntăm uneori cu livrări care se fac după câteva zile de la licitaţie, ceea ce duce la epuizarea stocurilor la unele materiale“, a precizat doctorul Sorin Ciobanu, purtător de cuvânt al SJU Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite