Neamţ: Bolnavii au făcut economie la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Bolnavii au făcut economie la apă
Neamţ: Bolnavii au făcut economie la apă

Sistarea apei potabile din cauza lucrărilor societăţii Apa Serv a pus pietrenii în dificultate. Cel mai greu le-a fost bolnavilor din spital, dar nici ospătarii din restaurante nu s-au descurcat

Sistarea apei potabile din cauza lucrărilor societăţii Apa Serv a pus pietrenii în dificultate. Cel mai greu le-a fost bolnavilor din spital, dar nici ospătarii din restaurante nu s-au descurcat mai bine.

 
„În intervalul orar 23.00 – 5.00 dimineaţa am oprit apa ca să nu se consume inutil. Am dat drumul până la ora 9.00, după care o vom închide din nou. Va fi folosită numai în secţiile în care este nevoie. Ne descurcăm destul de greu”, a declarat medicul Sorin Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Neamţ.

Nici în şcoli situaţia nu a fost mai fericită. „Am făcut rezerve de apă pentru grupurile sanitare. În clase, copiii au adus apă minerală sau plată. Norocul nostru este că se învaţă într-un singur schimb“, a spus Anton Gheorghiu, directorul Şcolii Generale „Elena Cuza“. Dacă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ este un caz fericit deoarece se află într-o zonă a oraşului unde nu a fost oprită apa, nu acelaşi lucru se poate spune despre restaurantele din zona Pietricica.
„Nu am fost anunţaţi de nimeni. Aseară am văzut că s-a luat apa aşa că încercăm să ne descurcăm cum putem. Am adus apă din altă parte şi sperăm să reuşim să facem faţă acestei situaţii“, a declarat Geanina Rândaşu, ospătar la unul dintre restaurantele centrale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite