Neamţ: Ana şi Bogdan trăiesc copilăria în paşi de dans (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Ana şi Bogdan trăiesc copilăria  în paşi de dans (PORTRET)
Neamţ: Ana şi Bogdan trăiesc copilăria în paşi de dans (PORTRET)

Deşi formează o pereche de numai un an, micii dansatori au reuşit să câştige deja numeroase premii la concursurile de dans sportiv pentru copii.

Ana este zvăpăiată, puţin cam prea agitată şi mereu curioasă. Bogdan este exact opusul ei: tăcut şi calculat, puţin timid şi cu ţeluri bine stabilite. Deşi sunt firi diferite, amândoi au o trăsătură comună: ambiţia. Şi, cum polii se atrag, cei doi copii au reuşit să formeze o pereche de dansatori minunată, admirată atât la competiţii, cât şi la petrecerile la care se întâmplă să fie prezenţi amândoi. „Formăm o pereche de numai un an. Înainte de Ana am mai avut două partenere de dans. Acomodarea nu a fost grea pentru că amândoi ştim ce vrem. Pentru că ea e mai mare decât mine participăm întotdeauna la categoriile de vârstă mai mari, dar asta nu mă încurcă cu nimic“, povesteşte Bogdan Mihuţ.

Şi Ana a mai avut tot doi parteneri înainte de a ajunge să danseze cu Bogdan. Recunoaşte că, uneori, au mai fost şi reproşuri, dar consideră că toate sunt constructive atâta timp cât sunt spuse fără răutate, ci numai pentru a corecta anumite greşeli ale partenerului de dans.


Niciunul nu a lipsit până acum de la antrenamente. Nu au contat nici răcelile banale, nici oboseala. De două ori pe săptămână, timp de o oră şi jumătate, uită şi de temele pentru şcoală şi de întâlnirile cu prietenii şi se dedică întru totul pasiunii. „Dansul te formează. Îţi modelează trupul şi-ţi dau o anumită fineţe în mişcări. Dar, cel mai mult, te formează ca om. Devii mai responsabil şi înveţi să ai încredere în ceilalţi. Ştii că partenerul depinde de tine şi că tu depinzi de el“, explică Ana Ţintescu.

Ambii visează la o carieră pe scenă
Dorinţa de face performanţă este justificată de premiile obţinute în numai un an de când formează un cuplu. „Avem două cupe şi şapte medalii obţinute la concursurile de dans din ţară. Ne antrenăm mult pentru asta şi ne dorim să câştigăm un campionat naţional. Dansul trebuie făcut din pasiune şi nu din obligaţie“, spune hotărât Bogdan.


Au adunat amintiri frumoase de când concurează împreună, însă n-au lipsit nici momentele mai puţin plăcute. „La campionatul de la Bucureşti am avut probleme la un picior, însă am dansat aşa. Am strâns din dinţi şi am continuat. M-am bazat pe Bogdan şi am ocupat locul al III-lea“, îşi aminteşte Ana.Dacă tânăra ştie că are nevoie şi de un plan de rezervă pentru viitor şi se gândeşte că i-ar plăcea să fie designer de interioare, Bogdan e decis: fie dansator, fie antrenor sau arbitru de concursuri de dans.

Profil Ana Ţintescu

Născută. 5 septembrie 1995,
Piatra Neamţ.
Studii. Clasa a VIII-a,
la Şcoala nr. 3.
Familie. Are un
frate mai mare.

Profil Bogdan Mihuţ

Născut. 9 ianuarie 1998, Piatra Neamţ.
Studii. Clasa a V-a la
Şcoala nr. 2.
Familie. Are o
soră mai mare.

Întrebări şi răspunsuri

Pe ce scenă ţi-ar plăcea să dansezi şi de ce?
Bogdan Mihuţ: Mi-aş dori să ajung să dansez pe scena de la Stuttgart. E locul unde au loc cele mai importante campionate şi unde evoluează cei mai buni dansatori din Europa. Este foarte frumos: sunt foarte multe lumini şi publicul este numeros, pasionat şi bine instruit.

Ce te vezi făcând peste 15 ani?
Ana Ţintescu: Sper să fiu în Bucureşti sau undeva în afara ţării şi să fiu designer de interioare. Mi-aş dori să am mai multe maşini pentru că-mi plac foarte mult şi să locuiesc în apartamentul meu, pe care să-l decorez singură.

Ce le place

Ana Ţintescu: „Îmi place să am mulţi prieteni şi să ieşim în oraş împreună. Când stau în casă citesc sau mă uit la televizor“.
Bogdan Mihuţ: „Chiar dacă nu mă antrenez pentru dans, tot sport fac. Joc fotbal sau tenis. În timpul liber mă mai uit la filme de aventuri sau comedii sau mă joc de-a v-aţi ascunselea“.

Ce nu le place

Ana Ţintescu: „Nu suport să ţipe cineva la mine. Eu sunt mai zăpăcită, dar asta nu înseamnă că nu înţeleg de vorbă bună“.
Bogdan Mihuţ: „Sunt vesel de felul meu şi nu mă supără nimic. Aş putea spune totuşi că nu-mi place prea mult istoria. Trebuie să înveţi multe date şi avem şi un profesor sever“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite