Neamţ: Bobocii cheltuiesc pentru bal cât pentru o nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Bobocii cheltuiesc pentru bal cât pentru o nuntă
Neamţ: Bobocii cheltuiesc pentru bal cât pentru o nuntă

Petrecerea elevilor de clasa a IX-a este importantă pentru imaginea adolescenţilor, care ţin să fie bine priviţi de colegi.

Mulţi dintre proaspeţii liceeni consideră balurile de la început de an momentele cele mai potrivite pentru cunoaşterea colegilor, a profesorilor şi pentru înfiriparea idilelor. Prima ocazie a elevilor de a se afişa aşa cum nu au avut ocazia la orele de curs este menită să impresioneze. Tocmai de aceea, ţinuta este aleasă cu mare grijă, mai ales de fete.

„Eu am pregătită o rochie încă din luna august. Atunci m-a costat 1.400 de lei. Am luat-o de la o casă de modă“, povesteşte Ioana Staicu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş“.Nici băieţii nu-şi neglijează apariţia la bal. „Victime ale modei“, aceştia spun că este recomandat să renunţi la pantofi în favoarea tenişilor pentru a fi cool, chiar şi când porţi smoching.

Şi băieţii se preocupă de ţinute
„Ne mai uităm şi noi la ce se poartă, pentru că altfel ne facem de râs în faţa fetelor, care prima dată ne judecă după aspect. Eu am dat 700 de lei pe costum“, a spus Marius Pop, boboc la acelaşi liceu. Elevii care nu-şi permit ţinute de fiţe caută soluţii pentru a-şi impresiona totuşi colegii de liceu.


„Am împrumutat o rochie de la o prietenă care a cumpărat-o din străinătate. Părul mi-l aranjează colegele de cameră, aşa că nu voi da bani decât pe biletul de intrare“, a povestit Diana, boboc la Colegiul „Gheorghe Cartianu“. Foarte preocupaţi de propria imagine sunt bobocii care râvnesc la titlul de Miss şi Mister Boboc 2009. Ţinuta nu este suficientă, căci pe lângă ţinuta impecabilă, tinerii mai au de trecut un hop: proba de cultură generală. „Sper să nu fie ceva care să mă pună în încurcătură, pentru că prima impresie contează foarte mult“, explică Sorina, concurentă la Miss Boboc.

Organizatorii balurilor, elevii claselor a XII-a, au pregătit concursuri şi premii speciale pentru seara de foc a liceenilor. Astfel, sponsorii oferă haine de firmă şi invitaţii în cluburile din oraş pentru Miss şi Mister Boboc. „I-am filmat pe elevi cum le pun întrebări concurenţilor. Vor să fi proiectate pe un panou, aşa că va fi ceva deosebit“, a povestit Ştefan Moldovanu, organizator.


Cei din clasele mai mari îşi pun onoarea în joc odată cu responsabilitatea organizării balului pentru că este vorba despre renumele liceului. La petrecerile la care sunt invitate trupe importante, biletele se dau în ultima săptămână şi cu preţuri de trei ori mai mari. „La noi, biletul este de 20 de lei, dar am adunat majoritatea banilor din sponsorizări. Vom aduce mai mulţi DJ care să mixeze toată noaptea“, a mai spus elevul.

Profesorii se distrează la bal
Grigoruţă Oniciuc, profesor de fizică, îşi aminteşte cu plăcere primul bal la care a participat. „Pentru noi a fost o onoare pe atunci să stăm la masă cu cadrele didactice sau să dansăm cu o profesoară. De balul bobocilor, am petrecut două zile la Borsec şi mi-a plăcut foarte mult“, a povestit Grigoruţă Oniciuc.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite