Blogul, un hobby la modă printre pietreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivele variază în funcţie de persoană: fie au vrut să fie la modă şi atât, fie îşi împărtăşesc gândurile pe care nu au curajul să le spună cu glas tare. 

Un calculator, conexiune la internet şi multe idei pe care vrei să le împărtăşeşti cu alţii, cam atât îţi trebuie pentru a-ţi crea un blog. „I-am tot auzit pe alţii cu moda asta şi am spus să încerc şi eu. Mă gândeam că nu mă descurc să-mi fac singur, dar a fost chiar uşor. Acum am devenit dependent de scris pe blog şi-mi place că aici nu mă cenzurează nimeni“, a spus studentul Alexandru Filimon, care susţine că discuţiile purtate cu cititorii săi îl fac să se simtă mereu acasă, chiar dacă studiază în capitală.


Cei care au vrut să fie chiar profesionişti în domeniu şi-au cumpărat un domeniu numai al lor pe internet, însă majoritatea preferă site-urile gratuite, rezervate bloggerilor de pretutindeni.


Vrea să vândă prin
blog obiectele de decor


„Aş fi putut să plătesc, dar am spus că mai întâi vreau să văd dacă mă ţin de el şi dacă va citi cineva. Abia după aceea voi lua în calcul şi această variantă“, crede eleva Ramona Beciu, intrată în blogosferă de câteva luni. Majoritatea celor care şi-au rezervat un spaţiu virtual pentru gândurile proprii sunt tineri deja familiarizaţi cu tot ceea ce presupune utilizarea unui calculator, însă ideea surâde şi celor cu mai puţină experienţă.


Când am ieşit la pensie am început să creez tot felul de obiecte de decor pentru a mai câştiga un ban. Acum mi-am cumpărat calculator şi încerc să-mi fac un blog pentru a-mi promova produsele. Este o reclamă ieftină şi bună“, crede pensionara Maria Mureşan. Totodată, bloggerii văd o modalitate de a câştiga bani fără a depune prea mult efort. „Dacă ai trafic, reuşeşti să atragi şi atenţia firmelor care-şi fac publicitate pe internet. Tu le faci reclamă pe blogul tău şi ei îţi virează lunar câţiva euro“, a dezvăluit cheia succesului informaticianul Tudor Baciu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite