Neamţ: Minunile Fecioarei Maria la Bisericani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul stareţ al mănăstirii s-a vindecat miraculos, iar un bărbat a scăpat de închisoare

Muncitorul care a tăiat stejarul cu icoana Fecioarei Maria a murit, după două săptămâni, lovit de o creangă, iar cel care a dat ordinul s-a sinucis.

Actualul stareţ al mănăstirii Bisericani, preotul Serafim Mihali, spune că fostul stareţ, Atanasie Ciumaşu, i-a mărturisit că a fost prezent la două minuni. În anul 1951, Atanasie Ciumaşu avea 18 ani, nu era călugărit şi se îmbolnăvise de plămâni.
Era din Filioara şi a fost internat la sanatoriul Bisericani, unde a stat vreo şase luni. În acest timp, icoana din stejarul în care se arătase Fecioara Maria a fost luată în două rânduri de autorităţile comuniste.

De fiecare dată însă se întorcea în mod miraculos la locul ei din stejar. „Mama lui Atanasie a venit la Bisericani şi s-a rugat, promiţând că, dacă fiul se va însănătoşi, îl va dărui lui Dumnezeu. Băiatul s-a făcut bine şi în anul 1976 a revenit la Bisericani şi s-a călugărit“, spune stareţul Serafim.

În anul 1968, după mai multe încercări eşuate, autorităţile au reuşit să taie stejarul. „În zonă se afla o echipă de muncitori forestieri şi, până la urmă, unul a acceptat să taie stejarul. La scurtă vreme însă acel muncitor a murit strivit de trunchiul unui arbore pe care îl tăiase. Directorul adjunct a sfârşit şi el în mod ruşions, fiind găsit spânzurat în casa directoarei de la Bisericani“, precizează stareţul Serafim.

A scăpat de condamnare

Actualul stareţ crede că prima minune la care a fost martor este legată de venirea unor tineri care s-au călugărit. „M-am rugat cu lacrimi şi Fecioara Maria a trimis trei tineri, care s-au călugărit şi au rămas aici“, mărturiseşte stareţul. O altă mare minune, crede stareţul, a fost făcută cu un om care urma să fie condamnat pe nedrept pentru crimă. „Una dintre cele mai mari minuni trăite de mine a fost prin 1997.

A venit aici un om abătut care urma să aibă ultimul termen în procesul în care putea să fie condamnat pentru crimă, deşi nu el săvârşise omorul. S-a rugat la icoana Maicii Domnului să facă o minune şi în noaptea următoare a fost găsit adevăratul criminal“, mai spune stareţul Serafim Mihali.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite