Neamţ: Neamţul, promovat şi din Cheile Bicazului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Neamţul, promovat şi din Cheile Bicazului
Neamţ: Neamţul, promovat şi din Cheile Bicazului

Autorităţile vor să monteze al patrulea panou informativ

Panoul fotovoltaic va prezenta harta cu obiectivele turistice din zona montană a judeţului. 

Călătorii care ne vizitează judeţul venind dinspre Harghita vor avea ocazia să se informeze asupra principalelor atracţii turistice de pe un panou informativ ce va fi montat în Cheile Bicazului.


Acesta va fi amplasat zilele viitoare, după ce consilierii judeţeni se vor pronunţa asupra soluţiei propuse de specialiştii Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean. „Este vorba de un panou fotovoltaic cu acumulatori, cu instalaţie şi module de iluminat, cu leduri pe care vor fi amplasate stema judeţului şi harta de informare a principalelor atracţii din zona montană a judeţului”, a precizat Valerian Percă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.
 
Pas înaintea discuţiilor
cu oficialii de la Harghita


Panoul turistic informativ va fi amplasat în serpentinele din Cheile Bicazului şi precede reluarea discuţiilor dintre autorităţile nemţene şi harghitene pentru stabilirea hotarului între judeţe. Săptămâna viitoare, delegaţiile conduse de preşedinţii celor două consilii judeţene se vor revedea, pentru a doua oară în decurs de o lună, la Lacul Roşu. Subiectul discuţiilor îl constituie luarea unei decizii privind delimitarea administrativ-teritorială între cele două ţinuturi. „Acolo vom amplasa un alt panou de marcare a intrărilor şi ieşirilor din judeţ”, a menţionat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.
 
Iniţiativă unică


Dacă intrarea în Neamţ dinspre Harghita a creat ceva dificultăţi autorităţilor judeţene pentru montarea acestor indicatoare turistice, la intrările în judeţ dinspre Iaşi, Bacău şi Suceava au fost deja montate astfel de panouri. „Aşa ceva nu mai există nicăieri în ţară şi ideea realizării acestor puncte de informare ne aparţine”, a declarat Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite