Baza Hipică, pierdută dintr-o semnătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costache Lupu susţine că transferul terenului Bazei Hipice este ciudat
Costache Lupu susţine că transferul terenului Bazei Hipice este ciudat

Aceeaşi soartă au avut-o ştrandul, pieţele din municipiu, precum şi Grădina Zoologică. Toate ar putea fi scoase la mezat de creditorii Urban.  

Când Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ a fost încredinţată de Primărie societăţii Urban, în septembrie anul trecut, edilii au argumentat că astfel avutul oraşului va fi mai bine gospodărit. „Se doreşte o administrare mai eficientă şi unitară cu baza de agrement, în special Ştrandul Municipal, care a luat-o înainte cu dezvoltarea faţă de Baza Hipică“, explica Vasile Vişan, jurist din Primărie, la sfârşitul lunii septembrie 2009.

Creditorii pot cere vânzarea bunurilor Urban

Puţini ştiau atunci că societatea Urban era cu un picior în groapă şi că creditorii îi băteau la uşă, încercând să-şi recupereze datoriile. Procedura de insolvenţă demarase încă din vara trecută, la cererea unei firme din Bacău. „Creditorii au depus declaraţii de creanţă ce însumează peste 64 milioane de lei“, se arată în încheierea şedinţei din 30 noiembrie a Tribunalului Neamţ la dosarul de insolvenţă.

Există voci care susţin că s-a dorit de la bun început înstrăinarea avutului public. „Consiliul Local Piatra Neamţ a decis transferul terenului pe care se află Baza Hipică către societatea Urban, pe data de 24 septembrie, dată la care procedura de insolvenţă era deja începută, ceea ce este foarte ciudat“, a declarat Costache Lupu, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru Piatra Neamţ.

Potrivit legii, creditorii pot cere vânzarea bunurilor Urban, pentru a-şi recupera datoriile. Terenul Bazei Hipice, în suprafaţă de 3,5 hectare, valorează 11,35 milioane de lei, sumă mult mai mică decât valoarea datoriilor acumulate de Urban. Aceasta înseamnă că baza sportivă, Ştrandul, Grădina Zoologică şi pieţele din municipiu ar putea fi scoase la mezat. Instanţa a desemnat deocamdată un administrator special la Urban, societatea Greval Cons SPRL Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite