Bătălie între şoferi şi pietoni pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această „luptă“ a fost măsurată de poliţişti în amenzi. 31 de şoferi au rămas fără permis pentru 30 de zile, iar pietonii au primit sancţiuni  de aproape 20.000 de lei. 

Mersul pe stradă este o adevărată aventură atât pentru pietoni, cât şi pentru şoferi. Ambele tabere par să se lupte pentru supremaţie, mai ales în dreptul trecerilor  de pietoni, când niciunii nu vor să cedeze prioritatea, deşi viaţa lor este în joc. „Chiar ieri eram pe trecerea de pietoni de la Aleho. Se făcuse verde la semafor şi am început să traversez. Atunci a venit cu viteză o maşină şi dacă nu mă trăgea cineva mă făcea zob. N-a oprit pentru că avea viteză prea mare şi a mers mai departe“, ne-a povestit supărată pensionara Maria Ciubotaru.

„Pietonii se aruncă în stradă“
Un cuvânt de spus îl au şi şoferii, mai ales în cazurile în care vina aparţine pietonilor care uită de propria siguranţă şi traversează strada pe unde apucă. „Îi vezi că stau şi vorbesc pe trotuar şi nu dau niciun semn c-ar vrea să traverseze. Când ajungi în dreptul trecerii, deodată se răzgândesc şi se aruncă de-a dreptul pe stradă, fără se se asigure. Dacă eu îl omor, eu sunt vinovat, mai ales că-l am pe conştiinţă o viaţă întreagă“, a spus revoltat taximetristul George Bordea.


Din această „bătaie“ dintre şoferi şi pietreni s-au născut sute de accidente, unele cu urmări tragice. Din acest motiv, poliţiştii au început să-i educe cu forţa pe cei care nu respectă regulile de circulaţie. „Pe 14 aprilie, în cadrul unei campanii derulate în Piatra Neamţ, care a avut ca misiune principală prevenirea evenimentelor rutiere generate de neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi în traversarea prin  locuri marcate şi semnalizate corespunzător, 31 de conducători auto au rămas fără permis de conducere pentru 30 de zile“, a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

757 de amenzi
Referitor la vina pietonilor, aceasta a fost „măsurată“ în amenzi în luna ianuarie. „Au fost aplicate 757 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor ridicându-se la suma de 18.060 de lei“, a adăugat Cătălina Bădeanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite