Basarabenii ocolesc pensiunile din Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foarte puţini turişti au venit în luna ianuarie pentru a petrece Sărbătorile
Foarte puţini turişti au venit în luna ianuarie pentru a petrece Sărbătorile

Dacă înainte de Crăciun nu mai erau locuri de cazare pentru turişti, acum pensiunile din judeţ sunt pustii.

Deşi patronii de hoteluri din ţară se bucură de invazia turiştilor de peste Prut, Neamţul este ocolit de cei care ţin Sărbătorile pe stil vechi. Singurii care se mai bucură de peisajele din zona noastră sunt turiştii ocazionali, care nu le aduc venituri substanţiale unităţilor de cazare. „Avem foarte puţini turişti. Cei  de peste Prut preferă să meargă în alte zone ale ţării pentru că aici n-au ajuns“, a spus Maria Roşu, reprezentanta unui complex turistic din Bicaz.

Opţiuni multe, turişti puţini
Nici administratorii de pensiuni nu sunt fericiţi la început de an. Încasările de Sărbători au fost mari, însă luna ianuarie este mult mai săracă. „Avem preţurile mai mici decât în 2008, însă în această perioadă avem doar turişti de weekend. De Sărbători, staţiunea a fost plină. Acum este gol“, a declarat Aurora Macri, proprietara unei vile din Bicaz. Dacă săniile trase de cai, amintite în oferta pensiunilor, nu pot fi folosite acum pentru că lipseşte zăpada, proprietarii le propun turiştilor grătare în aer liber, seri în faţa şemineului cu vin fiert şi jocuri de societate.


Turiştii pot să-şi aducă şi animalele de companie sau să facă foc de tabără. „Sperăm ca lumea să se bucure din nou de aerul curat de la noi din zonă“, a spus Marius Oancea, administratorul unei pensiuni din Durău.

Preţurile locurilor de cazare

Cazarea într-o cameră de două persoane în Durău costă 70 de lei pe noapte;
Cazarea într-o cameră matrimonială în Bicaz costă 100 de lei pe noapte;
Cazarea într-un apartament în Bicaz costă 150 de lei pe noapte;
Rezervarea integrală a unei vile din Durău costă 400 de lei pe noapte.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite