Banii pentru investiţiile de la Spitalul Municipal din Roman s-au împotmolit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Municipal din Roman a primit aprobare pentru fonduri de la Ministerul Sănătăţii în valoare de 300 de mii de lei, dar până acum a văzut aproximativ 7% din sumă.

Cu toate acestea, unitatea spitalicească a primit doar 22 de mii de lei, pentru plata proiectului. Restul de 278 de mii de lei nu a putut fi solicitat, pentru că documentele s-au blocat la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, din cauza întârzierii lor.

"Finanţarea va fi făcută în acest an, cu probabilitate mare. Cu realism vorbind, probabil în primăvară", a declarat Constantin Oprea, director executiv adjunct economic la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ.

Celălalt spital pentru care ministerul a aprobat finanţarea este Spitalul Târgu Neamţ. Acesta  a primit verde pentru achiziţionarea de aparate în valoare de 365 mii de lei. O parte din echipamente au fost achiziţionate, iar celelalte vor veni în această lună.

Spitalele din Neamţ pun pe hârtie doleanţele pentru 2012 

Pentru a primi banii de investiţii de la minister, condiţia obligatorie este ca şi administraţia locală care are în subordine spitalul să aibă o contribuţie la finanţare, respectiv 3% din valoarea lucrării pentru reparaţii capitale şi 5% din valoarea aparaturii pentru achiziţionarea de aparatură şi echipamente.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite