Bani irosiţi în şcoli pe care s-a pus lacătul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul a investit jumătate de milion de lei în Şcoala Brateş din comuna nemţeană Tarcău
Guvernul a investit jumătate de milion de lei în Şcoala Brateş din comuna nemţeană Tarcău

Abia după ce Guvernul a investit sume colosale în reabilitarea unităţilor de învăţământ din Neamţ, Ministerul Educaţiei a făcut şi o clasificare a acestora şi a decis să le închidă pe cele cu puţini copii, abandonând clădirile proaspăt renovate.

Pentru a reabilita Şcoala cu clasele I-IV din satul Brateş, comuna Tarcău, Guvernul a decis să aloce 1,8 milioane de lei. O primă tranşă, de 500.000 de lei, a fost investită în anul 2007, când au început şi lucrările de renovare. Chiar dacă reabilitarea intra în linie dreaptă şi aproape jumătate din sumă fusese deja cheltuită, Ministerul Educaţiei a decis că şcoala trebuie închisă.

Şcoala din Agârcia, comuna Alexandru cel Bun, a fost renovată din bugetul local, însă elevii au învăţat un singur an în clădirea renovată, după care au fost repartizaţi la alte unităţi de învăţământ din comună.

Citeşte în săptămânal ADS Piatra Neamţ de joi, 22 septembrie, câţi bani au fost investiţi per total în Şcoala Brateş şi află cine se va bucura din acest an de clădirea reabilitată.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite