Bani grei pentru educaţia celor mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluburile private îi atrag pe prichindei cu activităţi creative
Cluburile private îi atrag pe prichindei cu activităţi creative

Pietrenii care îşi trimit copiii la cluburi să înveţe limbi străine cheltuiesc şi 400 de lei. O soluţie mai puţin costisitoare o reprezintă meditaţiile, fiindcă profesorii au mai scăzut preţurile. O şedinţă de limba engleză costă între 20 şi 40 de lei.

Părinţii care au copii mici şi se străduiesc să le asigure celor mici o educaţie aleasă fac eforturi financiare pentru a le plăti cursuri de limbi străine. Aceasta deoarece oferta cluburilor private din oraş nu este deloc ieftină.

„Avem numai cursuri de engleză pentru copii. Un abonament lunar costă 50 de lei, preţ în care sunt incluse patru şedinţe. La noi oferta de studiu este variată, pentru că noţiunile de vocabular se îmbină cu jocul“, afirmă Alina Apetrei, managerul unui club privat. Mulţi pietreni spun că sacrificiile se merită, mai ales că fără o limbă străină este acum imposibil să te angajezi. „Eu nu prea mă uit la bani când vine vorba de şcoală. Fac cum pot şi îi dau copilului, numai să înveţe. Eu nu ştiu decât rusa, care nu mă ajută la nimic“, spune Georgiana Tudosă, pietreancă.

Costurile lecţiilor intensive de engleză, franceză sau germană ajung să-i coste pe pietreni câteva sute de lei lunar. „Eu l-am dat la un curs de limbă germană pentru care plătesc 400 de lei lunar. Este esenţial să ştie o limbă străină de circulaţie internaţională atunci când pleacă din ţară“, spune Veronica Moldovan, mămică a unui băiat de 10 ani, care studiază germana intensiv.

Meditaţiile, o alternativă mai economică

Pietrenii mai pot opta pentru meditaţii cu un profesor. Costurile unei şedinţe variază între 20 şi 40 de lei. „Fetiţa mea face meditaţii la engleză de aproape doi ani şi sunt destul de mulţumită. Acum a mai redus şi profesoara preţul, este 40 de lei pentru o şedinţă la două săptămâni“, a afirmat Minodora Crainicu, de 42 de ani.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite