Bani de la Guvern pentru şcoli şi biserici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Neamţ va beneficia de câteva finanţări nesperate de la fondul de rezervă al Guvernului. Câteva milioane de lei vor ajunge zilele acestea la şcoli, biserici, spitale, dar şi la primăriile care de-abia mai fac faţă cheltuielilor.

Pentru continuarea lucrărilor de modernizare la şcoli au fost alocaţi 1,18 milioane de lei, iar alţi 580.000 de lei au fost alocaţi bisericilor. Oraşul Târgu Neamţ a primit 300.000 de lei pentru amenajarea drumului ocolitor. „Proiectul ajunge la 42 de milioane de lei, iar aceşti bani sunt bineveniţi, chiar dacă nu sunt suficienţi”, a declarat Decebal Arnăutu, primarul din Târgu Neamţ.

Ajutor nesperat la primării
Spitalul Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ a primit 300.000 de lei pentru dotarea Secţiei Anestezie-Terapie Intensivă, iar Spitalul Roman a luat 70.000 de lei pentru modernizarea Secţiei Pediatrie. Alţi 128.000 de lei au fost trimişi către şapte primării din judeţ, pentru a-şi plăti angajaţii sau facturile restante la utilităţi.

„Este o veste mai mult decât bună. Eu mă mulţumesc şi cu puţin pentru că şi aşa trăim de la o zi la alta. Ieri am dat salariile. Să mă credeţi că le-am dat în două tranşe, în funcţie de încasări. Necesarul ar fi mult mai mare, mai ales că am şi facturi neplătite încă din 2008, dar mă mulţumesc cu orice”, a spus fericit Vasile Olaru, primarul comunei Girov.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite