Bani UE pentru lacurile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zonele turistice din judeţ ar putea fi modernizate cu fonduri de la Uniunea Europeană. Consiliul Judeţean Neamţ a aprobat un proiect care vizează arealul turistic de pe masivul Ceahlău.

La ultima şedinţă a legislativului judeţean din această lună au fost încheiate parteneriate cu Direcţia de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău, oraşul Bicaz şi comunele Bicazu Ardelean, Taşca şi Poiana Teiului. Proiectul prevede construirea  unui centru de vizitare şi a unor puncte de informare în Parcul Naţional Ceahlău.


 Valoarea totală este de aproape 5 milioane de lei, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile. Consiliul Judeţean Neamţ ar urma să contribuie cu 860.173 de lei.


Un alt proiect aprobat la şedinţa de vineri priveşte managementul ariilor naturale protejate, Lacul Vaduri şi Lacul Pângăraţi. Acesta vizează realizarea studiilor privind flora şi fauna, construirea unui punct de informare şi a unor platforme de observare. Valoarea totală a proiectului este de 865.323 lei, din care Consiliul Judeţean Neamţ va achita numai 131.940 de lei.


Valoarea celui de-al treilea proiect, numit „Management pentru aria naturală protejată Lacul Cuejdel“, ajunge la aproape 700.000 de lei, unde contribuţia nemţenilor va depăşi 100.000 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite